Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»: Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας

Tην εβδομάδα 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2023

Πόσες περιπέτειες έχει να μας μεταφέρει ένας άνθρωπος που όλη τη ζωή είναι ψαράς; Τι εμπειρίες μπορεί να μας διηγηθεί μια ιδιοκτήτρια θερινού σινεμά τη δεκαετία του ’90;

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει το Istorima αυτής της εβδομάδας. Ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας και που θα μπορούσαν να χαθούν στο χρόνο. Με αφηγητές τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τις ιστορίες αυτές συλλέγει και καταγράφει το Istorima, που συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming και μπορείτε να τις ακούσετε στο ομώνυμο podcast στο ERTecho.

Tην εβδομάδα 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2023 θα ακούσουμε:

 

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

«Ενθύμια αλμύρας»

Ο Νίκος Σύρμας από τις Σπέτσες είναι μια ζωή ψαράς. Οι ιστορίες του μιλούν για φουρτούνες, αναποδιές, μεγάλες ψαριές και μικρές χαρές. Όλες τους μέρος μιας πορείας γεμάτης αλάτι και θάλασσα.

 

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

«Εργάτης σε φυτείες κάνναβης στην Καλιφόρνια»

Τρεις φίλοι ξεκινούν την περιπέτεια της ζωής τους, όταν πηγαίνουν να δουλέψουν σε παράνομες φάρμες κάνναβης στην Καλιφόρνια: Κάνναβη, meth, κρανία από κούγκαρ, καρτέλ και μια καλύβα στα δάση της Άγριας Δύσης.

 

Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023

«Η παραλία με τους νεκρούς Ιταλούς: Ναυάγιο του ΟΡΙΑ»

Ο βοσκός Βαγγέλης Ντούνας από τα Λεγραινά, πηγαίνει στην παραλία του Χάρακα το επόμενο πρωί του ναυαγίου του ΟΡΙΑ. Αντικρίζει μια μακάβρια εικόνα που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

 

Κυριακή 04 Ιουνίου 2023

«Το θερινό μας σινεμά»

Οι νύχτες με τα γιασεμιά, η σπιτική σάλτσα hot dog και τα λεπτά που χάνονταν από την ταινία κάθε φορά που απογειωνόταν αεροπλάνο από το Ελληνικό: Η Φωτεινή Τσατσαράγκου θυμάται στιγμές από τον θερινό κινηματογράφο που άνοιξαν με τον σύζυγό της στο Καλαμάκι, τη δεκαετία του ’90.

 

«The sand was covered in bodies: The shipwreck of the ORIA»

One morning the shepherd Vangelis Dunas goes to the beach of Charakas and is confronted with a macabre image that haunts him to this day.

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTecho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.

Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου

Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου