Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Προβληματίζουν την κυβέρνηση οι χαμηλές πτήσεις της ΕΡΤ

Ενδεικτική του έντονου προβληματισμού που κυριαρχεί στους κόλπους της διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου για τις χαμηλές πτήσεις της κρατικής τηλεόρασης είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ του διευθύντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου, του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Γιάννη Σπυρλάκη, του συντονιστή όλων των Μέσων της ΕΡΤ και του Εντεαλμένοπυ Συμβούλου Ενημέρωσης Νίκου Μερτζάνη για το μέλλον των δελτίων ειδήσεων και των πολιτικών εκπομπών.

 

Βλέπετε το γεγονός ότι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αδυνατεί να δώσει το ισχυρό στίγμα που θα περίμενε το σύστηνμα Τσίπρα ενόψει των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και της δημοσκοπικής πτώσησης τυου κυβερνώντος κόμματος έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλα τα επίπεδα. Ως εκ τούτου, η διοίκηση, με την καθοδήγηση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος κάνει το απονενοημένο διάβημα προκειμένου να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η αλλαγή σκυτάλης όσον αφορά την παρουσίαση των καθημερινών δελτίων ειδήσεων.

 

Μάλιστα ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν στην εν λόγω σύσκεψη για την πιθανή αντικατάσταση της Δώρας Αναγνωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο, ήταν -προφανώς με τις ευλογίες της Ηρώδου Αττικού- κι αυτό της Κατερίνας Ακριβοπούλου, η εκπομπή της οποίας μπορεί να μην συγκεντρώνει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης (το αντίθετο μάλιστα), ωστόσο η ίδια θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαμηνύουν οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης προοπτικής, η Κ. Ακριβοπούλου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ακραίες στοχεύσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, ενώ έχει τα φόντα να προσθέσει και το στοιχείο της ίντριγκας που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους απουσιάζει παντελώς από τα δελτία της ΕΡΤ.

 

Στον αντίποδα, ορισμένες πιο… ψύχραιμες φωνές επισημαίνουν πως αν υλοπιηθεί το σχετικό σενάριο, τότε αυτομάτως η κυβέρνηση θα χάσει κάθε επιχείρημα για να αντικρούσει την ρητορική περί πλήρους μετατροπής της κρατικής τηλεόρασης σε ΣΥΡΙΖΑ TV. Tο ερώτημα βεβαίως που τίθεται εδώ, είναι ποιες ακριβώς είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στην παρούσα φάση… Την ίδια ώρα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο μετασχηματισμών και στο κομμάτι της παρουσίασης ορισμένων ενημερωτικών εκπομπών, με εξαίρεση την περίπτωση του Σεραφείμ Κοτρώτσου, που ικανοποιεί απολύτως το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Διαδραστικό ρόλο στην εκπομπή θα έχουν και οι τηλεθεατές, καθώς θα μπορούν μέσω poll να συμμετέχουν.

MediaNews

«Θα έπρεπε να έχουμε ασχοληθεί με τον ΟΣΕ. Οι καημένοι οι εργαζόμενοι τα λένε χρόνια», σημείωσε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εφημερίδες

Τι έγραψε η στήλη «Πράκτωρ» των Παραπολιτικών.

MediaNews

Στην έναρξη της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι», ο Νίκος Μουτσινάς έκανε γνωστό πως του χρόνου δεν θα κάνει εκπομπή.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του
Media Member