Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μετά τις εκλογές «κληρώνει» για το ημερήσιο «Έθνος»

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της εφημερίδας «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη, αφού παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για την ενίσχυση της κυκλοφορίες του φύλλου, κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στις κυκλοφοριακές επιδόσεις. Απεναντίας το ημερήσιο φύλλο  εξακολουθεί να κινείται στα όρια των 3000 φύλλων με καθοδικές τάσεις.

 

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια –όπως είναι λογικό- να ξεκινήσουν γκρίνιες τόσο για την διευθυντική ομάδα, όσο και για την γενικότερη στρατηγική που θα πρέπει ακολουθηθεί σε σχέση με τις εκδόσεις. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια συζήτηση που σχετίζεται με τον  διευθυντή του «Έθνος» Αντώνη Σκυλάκο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν αποφάσεις για την αναστολή κυκλοφορίας του ημερήσιου φύλλου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται ότι αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις.

 

Παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη, εσχάτως προέκυψε ένα ζήτημα, που σχετίζεται με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Συγκεκριμένα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε κίνηση, όσον αφορά το ημερήσιο «Έθνος», δεν θα πρέπει να εκδηλωθεί πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Αυτή φαίνεται πως θα είναι και η εισήγηση που θα φτάσει αργά ή γρήγορα στα χέρια του μεγαλομετόχου της Dimera Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Πάντως το μόνο σίγουρο στην παρούσα φάση είναι ότι με βάση τα οικονομικά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην ανασταλεί η κυκλοφορία της ημερήσιας έκδοσης.

 

Παράλληλα οι επιτελείς του μιντιακού Ομίλου Σαββίδη, έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το «ethnos.gr», θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος για να προσελκύσουν αναγνώστες, στόχος που δεν επετεύχθη στην εφημερίδα. Σε αντίθεση με το ημερήσιο φύλλο, οι επιτελείς της Dimera, δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι από την Κυριακάτικη έκδοση, χωρίς αυτός να σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού εκεί τα κόστη είναι πάρα πολύ μεγάλα, δεδομένων των προσφορών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου