Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η εξώδικη απάντηση του Ψυχάρη στον Φαμελλο για τα δάνεια του ΔΟΛ

Ο Ανδρεάς Ψυχάρης (Α) και ο Κώστας Μαρκόπουλος (Δ) στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊωάννου με τίτλο: «ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;» 1963: Ένα πραξικόπημα που δεν έγινε,Μια πολιτική δολοφονία: του Γρηγόρη Λαμπράκη, Η άνοδος και η πτώση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, απαντώντας με εξώδικη απάντηση – διαμαρτυρία στο… εξώδικο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

 

Στην εξώδικη απάντηση ο κ. Ψυχάρης αναφερόμενος στον κ. Φάμελλο τονίζει ότι «Κάθε έντιμος πολιτικός θα είχε την ευπρέπεια να παραιτηθεί λόγω πολιτικής ανικανότητας», του ζητά στοιχεία για το στεγαστικό του δάνειο, τον καλεί σε debate στον ΣΚΑΪ και του δίνει προθεσμία δέκα ημερών να ανακαλέσει στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τον χαρακτηρισμό «υιός Ψυχάρης».

 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δύο ανδρών έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση περί δανείων. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Ανδρέα Ψυχάρη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για στεγαστικό δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός χωρίς την ύπαρξη εγγύησης.

«Δεν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση σε διαφόρους πολιτικούς που έχουν πάρει δάνεια, όπως ο κ. Φάμελλος, η κα Κουντουρά, ο κ. Κουίκ, ο κ. Νικολόπουλος, ο κ., Καμμένος , που χρωστάνε μέχρι και 1 εκατ. και δεν ξέρουμε με τι είδους εγγυήσεις το πήραν, με τι διαδικασίες και τι είδους δόσεις δίνουν» είπε ο Α. Ψυχάρης.

Ο κ. Φάμελλος απάντησε με εξώδικο και τόνισε: «Το εν λόγω στεγαστικό δάνειο έλαβα το 2006 και αφορά στην οικογενειακή μου πρώτη κατοικία, που αποτελεί και την εγγύηση του δανείου μου. Ήταν ύψους 200.000 ευρώ και 20ετούς διάρκειας και φυσικά είναι απολύτως ενήμερο και αποπληρώνεται κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή των αρχικών όρων της σύμβασης».

«Το 2006, περίοδο κατά την οποία δεν κατείχα το βουλευτικό αξίωμα, σαφώς και δεν έλαβα κανένα δάνειο «με αέρα». Συνεπώς, δεν κινδυνεύω με κατάσχεση του ακινήτου μου, όπως ο ίδιος ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε στην προαναφερόμενη τηλεοπτική εκπομπή, ότι συμβαίνει με τα ακίνητα για τα δάνεια του αδελφού του», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Φάμελλου, και προστίθεται:

«Από την πλευρά μου καλώ εξωδίκως τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη να προβεί άμεσα σε ανάκληση της δήλωσής του και αποκατάσταση της αλήθειας με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή να δημοσιευθεί δήλωσή του στην επόμενη αντίστοιχη εκπομπή με περιεχόμενο που να αίρει κάθε εσφαλμένη εντύπωση που αφορά το πρόσωπό μου. Σε αντίθετη περίπτωση προτίθεμαι να προβώ στην άσκηση των δικαιωμάτων μου».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΨΥΧΑΡΗ

Tου Ανδρέα Ψυχάρη του Σταύρου, κατοίκου Αθηνών, οδός Aναγνωστοπούλου, αρ. 8

ΠΡΟΣ

Τον Σωκράτη Φάμελλο του Πέτρου, Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατοίκου Αθηνών, Λεωφόρος Μεσογείων, αρ. 10.

 

Με μεγάλη  έκπληξη παρέλαβα την από 5-03-2019 εξώδικη πρόσκλησή σας – διαμαρτυρία, διότι στην πρωινή εκπομπήτης 03-03-2019 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Ακραίως», στην οποία και ήμουν προσκεκλημένος, ουδόλως έπληξα με την αναφορά μου στο πρόσωπό σας, ούτε έθιξα, ούτε προσέβαλλα την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή σας.

 

Η προσωπικότητά σας και η δημόσια εικόνα σας έχει θιγεί εντελώς με δική σας ευθύνη  λόγω της πολιτικής σας στάσεως καθώς όπως είναι γνωστό, είχατε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το σκίσιμο των μνημονίων, την εφαρμογή του κατώτατου μισθού στο ποσό των 751 ευρώ, την μη αύξηση του ΦΠΑ στα Νησιά, αλλά και με την παράβαση των κανονισμών της Βουλής κατά την διάρκεια της εξέτασης του αδερφού μου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής στην οποία προεδρεύατε και ως εκ τούτου είχατε την άμεση ευθύνη και απόλυτη υποχρέωση να εφαρμόσετε.  Κάθε έντιμος πολιτικός θα είχε την ευπρέπεια να παραιτηθεί  λόγω πολιτικής ανικανότητας.

 

Αναφορικά δε με το δάνειό σας και λόγω του ότι τα στοιχεία στη Βουλή είναι ελλειπή

Ζητώ:

Όπως εντός 10 ημερών, προκειμένου να εξετάσω και να διατυπώσω την πολιτική μου άποψη, καθόσον η παρουσία μου στην τηλεόραση του Σκάι ήταν πολιτική παρέμβαση, ως πρώην βουλευτής κατά την διάρκεια της οποίας απλώς διατύπωσα πως «δεν γνωρίζουμε  την εξασφάλιση δανείων για μέλη  κυβέρνησης  όταν μάλιστα  έχουν παρουσιαστεί ενδείξεις για δάνεια τεραστίων χρηματικών ποσών»,να μου αποστείλετε τα κάτωθι στοιχεία:

 

1)        Το αντίγραφο της δανειακής σύμβασης.

2)       Την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

3)       Το εισόδημα των ετών βάσει του οποίου διασφάλιζε την χορήγηση του δανείου.

4)       Το ύψος της μηνιαίας δόσης.

5)       Το έγγραφο της Τράπεζας  σύμφωνα με το οποίο δεν έχουν αλλάξει  οι αρχικοί όροι της σύμβασης  και ότι το δάνειο σας δεν έχει κοκκινίσει.

6)       Την κομματική σας δραστηριότητα για τον χρόνο χορήγησης του δανείου.

Επειδή ουδέποτε προέβην σε ουδεμία προσβλητική και συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό σας.

Επειδή ουδέποτε έπληξα την τιμή και την υπόληψή σας.

Επειδή εσείς με αναφέρατε ως «υιό Ψυχάρη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ανακοινώσεις που μοιράσατε στο ΑΠΕ στις 4 και 5/3/2019, χαρακτηρισμός μειωτικός καθόσον έχω υπάρξει εκλεγμένος  με σταυρό Βουλευτής και έχω υπηρετήσει την πατρίδα μου επί 20 έτη ως διπλωμάτης με πολλές άριστες μνείες συμπεριλαμβανομένης και μίας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Για τους ως άνω λόγους σας καλώ, όπως εντός 10 ημερών:

1. Ανακαλέσετε τον ως άνω χαρακτηρισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και με ανακοίνωση σας ως υπουργός στο ΑΠΕ καθόσον βάλετε άμεσα κατά της προσωπικότητάς μου και πλήττετε την δημόσια εικόνα μου.

2. Προσέλθετε σε debate στο ίδιο μέσο  ενημέρωσης και στην αντίστοιχη εκπομπή της ίδιας μέρας και θεματολογίας προκειμένου να συζητήσουμε βάσει στοιχείων όσον αφορά την ποιότητα της πολιτικής σας, δημόσιας εικόνας  αλλά και  όσον αφορά το δάνειό σας.

Διαμαρτυρόμενος για την σε βάρος μου συμπεριφορά σας  ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ παντός νομίμου δικαιώματος μου εξ οιασδήποτε αιτίας και αν προέρχεται.

Αρμόδιος δε δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα στον:

– Σωκράτη Φάμελλο του Πέτρου, Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατοίκου Αθηνών, Λεωφόρος Μεσογείων,  πρός γνώση καί συμμόρφωση του και για τις νόμιμες συνέπειες , αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεως  του .

 Aθήνα, 06-03-2019

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου