Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τηλεόραση: Σε πρώτο πλάνο η μυθοπλασία και τη νέα σεζόν – Σε ποιες σειρές ποντάρουν τα κανάλια – Τα δυνατά χαρτιά που πήραν το «πράσινο φως»

Οι αποχωρήσεις και οι μεγάλες εκπλήξεις

Στη µυθοπλασία θα ποντάρουν και την επόµενη σεζόν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Στο Mega, o Ανδρέας Γεωργίου πριν από λίγες ηµέρες επιβεβαίωσε ότι η «Γη της ελιάς» θα συνεχιστεί για τρίτη σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιες αλλαγές που θα γίνουν, µε ορισµένους από τους αγαπηµένους χαρακτήρες να µένουν εκτός σειράς στον τρίτο κύκλο.

Συγκεκριµένα, µιλώντας για το µέλλον της Μυρτάλης, την οποία υποδύεται η Αφροδίτη Λιάντου, ο Ανδρέας Γεωργίου αποκάλυψε ότι η ηθοποιός δεν θα αποτελεί µέρος του καστ του χρόνου. Aπό τη «Γη της ελιάς» αποχωρεί ο ηθοποιός Ραφαήλ Καρυωτάκης, ο οποίος υποδύεται τον Λεωνίδα, έναν εργάτη στα κτήµατα της οικογένειας Βρεττάκου, ο οποίος κέρδισε την εµπιστοσύνη τους και πλέον είναι υπεύθυνος. Οσο για το «Μαύρο ρόδο», φαίνεται ότι δεν πήρε το «ΟΚ» για του χρόνου και θα ολοκληρωθεί φέτος ο έρωτας της Ελισάβετ µε τον Πέτρο.

Η τηλεοπτική σειρά «Σασµός» του Alpha πήρε το «πράσινο φως» για τρίτη σεζόν και η συγκεκριµένη απόφαση ανακοινώθηκε επίσηµα στους συντελεστές. Ενα από τα πρόσωπα που δεν θα δούµε την επόµενη χρονιά είναι ο Γιώργος Χριστοδούλου, που υποδύεται τον Σταύρο, τον σύζυγο της Αργυρώς, ο οποίος θα πεθάνει στην προσπάθειά του να γλυτώσει τον αδελφό του από τον κόσµο της νύχτας, ενώ ο Βαγγέλης θα καταφέρει να επιβιώσει και θα αρχίσει να δουλεύει για τον Ευθύµη Φαρµάκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον ηθοποιό να ζητά από µόνος του να αποχωρήσει, καθώς κάποιες διαφωνίες που είχε για το σενάριο τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ο «αδελφός» του, Βαγγέλης, κατά κόσµον Γιώργος Τριανταφυλλίδης, θα συνεχίσει.

H αστυνοµική σειρά του Star «IQ 160», που κέρδισε τις εντυπώσεις και το στοίχηµα της τηλεθέασης απέναντι στον σκληρό ανταγωνισµό, θα συνεχίσει και την επόµενη σεζόν.

«Πράσινο φως» πήρε και ο «Ερωτας φυγάς» στο Open. Η καθηµερινή, απογευµατινή σειρά έχει καταφέρει να κερδίσει µια δυνατή θέση στον µεγάλο ανταγωνισµό. Οι ιθύνοντες του καναλιού βρίσκονται ακόµη σε συζητήσεις, αλλά φαίνονται πολύ ευχαριστηµένοι. Το «ΟΚ» πήραν και οι «Παγιδευµένοι» στον ANT1, καθώς βασίζονται στο τουρκικό φορµάτ, το οποίο συνεχίζει κανονικά στην Τουρκία και σοκάρει τους τηλεθεατές. Μένει να δούµε ποιες άλλες σειρές θα συνεχίσουν κανονικά τη νέα σεζόν και ποιες θα βάλουν τέλος στην ιστορία, για να έρθουν στο φως νέες παραγωγές, που θα δοκιµαστούν στη µάχη της τηλεθέασης.

Επειτα από επίσηµη ανακοίνωση από το Mega, έρχεται η νέα δραµατική σειρά, 24 επεισοδίων, «Famagusta» των Ανδρέα Γεωργίου και Βάνας ∆ηµητρίου, µε τους Γιάννη Μπέζο, Κοραλία Καράντη και Γιώργο Ζένιο. Πρόκειται για µια ιστορία ζωής, που γεννήθηκε µέσα από τα συντρίµµια της τουρκικής εισβολής του 1974, εµπνευσµένη από πραγµατικά γεγονότα. Με αφορµή την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυµο των επιτυχιών Ανδρέας Γεωργίου – Βάνα ∆ηµητρίου – Κούλλης Νικολάου θα φέρει στην οθόνη µια ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει. Επιπλέον, βραβευµένος και ξεχωριστός, ο Βασίλης Κεκάτος έρχεται στο Mega µε το «Milky way», το οποίο πήρε σειρά για την επόµενη σεζόν.

Το «Milky way», που γυρίστηκε σε διάστηµα επτά µηνών σε διάφορα σηµεία της Ελλάδας, διαδραµατίζεται σε µια αποµακρυσµένη ορεινή πόλη και ακολουθεί τη Μαρία, η οποία είναι τελειόφοιτη Λυκείου και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια.

Στον Alpha έρχεται η τηλεοπτική µεταφορά του «Προξενιού της Ιουλίας» του συγγραφέα Γιώργου Πολίτη. Η νέα σειρά θα αντικαταστήσει το σίριαλ «Αυτή η νύχτα µένει», το οποίο ολοκληρώνεται µε το τέλος της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν. Μετά την ιστορία των σκυλάδικων της δεκαετίας του ’80, που συγκίνησε το κοινό, έρχεται µια σειρά εποχής µε αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή.

Οι «Ψυχοκόρες», σίριαλ βασισµένο σε σενάριο της Πένυς Φυλακτάκη και σκηνοθεσία Μιχαήλ Χαραλαµπίδη, ένα από τα δυνατά χαρτιά του ANΤ1, σύµφωνα µε τον σχεδιασµό του καναλιού θα προβληθούν τον προσεχή Οκτώβριο. Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στον σταθµό του Αµαρουσίου για να αναβιώσει την αστυνοµική-κοινωνική σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Τµήµα Ηθών», που προβλήθηκε από το 1992 έως το 1995.

Επίσης, οριστική είναι πλέον η επιστροφή της ιστορίας των «Πανθέων», οπότε οι τηλεθεατές µέσα από τον ΣΚΑΪ θα µπορούν τη νέα σεζόν να γνωρίσουν τους ήρωες του σπουδαίου µυθιστορήµατος του Τάσου Αθανασιάδη. Η εταιρεία παραγωγής J.K. Productions µε τον σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές µε τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν. Μία από τις παραγωγές της ΕΡΤ1 που έχουν ήδη συζητηθεί είναι η «Παραλία».

Αν και η σειρά προοριζόταν για το δεύτερο µισό της σεζόν, φαίνεται ότι η πρώτη επίσηµη θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο. Είναι βασισµένη στο βιβλίο «Το κορίτσι µε το σαλιγκάρι» και πρωταγωνίστρια θα είναι η ∆ανάη Μιχαλάκη, ενώ στο πλευρό της θα δούµε µοναδικούς και αγαπηµένους ηθοποιούς, όπως τους Κώστα Νικούλι, Μάκη Παπαδηµητρίου, ∆ηµήτρη Μοθωναίο, Γιούλικα Σκαφιδά, Μπέττυ Λιβανού, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ψαρρά και Γιώργο Νινιό. Επίσης στην ΕΡΤ έχει εγκριθεί η κωµική σειρά « Στα σύρµατα», µε τον Τάσο Νούσια και τον Θανάση Τσαλταµπάση, όπως και η σειρά «Ερηµη χώρα», που περιλαµβάνει οκτώ επεισόδια, µε τον Γιώργο Καραµίχο και την Ελισάβετ Μουτάφη. Παράλληλα, η ΕΡΤ έχει µεταθέσει για το 2024 την προβολή της σειράς «Η µεγάλη χίµαιρα», ενώ εξετάζεται το ενδεχόµενο να συνεχιστεί το σίριαλ «Κάνε ότι κοιµάσαι», που σαρώνει φέτος στην τηλεθέαση.

 

*Της Σπυριδούλας Τριάντου

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 28 Απριλίου 2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου