Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ξενάγηση σε δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις του Open

Στα στούντιο του Open TV ξεναγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοπτικοί συντάκτες των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του σταθμού, Τζώνη Καλημέρης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του καναλιού και περπάτησε αρχικά με τους δημοσιογράφους στα τέσσερα στούντιο από όπου «βγαίνουν στον αέρα» οι ψυχαγωγικές εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων, οι εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας και οι αθλητικές εκπομπές του σταθμού. Ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού υπογράμμισε ότι το Open TV, από την κάμερα μέχρι το σήμα, μεταδίδεται full HD (high definition) και μίλησε για τα σχέδια του σταθμού αναφορικά με την υβριδική τηλεόραση, τα streaming services και το Open World, με το οποίο το κανάλι θα φτάσει στους Έλληνες της διασποράς: «Είμαστε το νεότερο κανάλι και από την πρώτη στιγμή επενδύσαμε σε πολύ υψηλή τεχνολογία», είπε μεταξύ άλλων.

open.jpg

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού Open, Λουντμίλα Μποροντίνα, η οποία μίλησε για τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας του Open:  «Οι αρχές του Iβάν Σαββίδη, οι οποίες εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του -και η τηλεόραση δεν είναι εξαίρεση- είναι: υψηλή ποιότητα, σύγχρονες τεχνολογίες, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ομάδας και «ανοικτότητα». Η ανοικτότητα είναι το κόνσεπτ όλου του καναλιού. Δουλεύουμε όλοι μαζί με αυτή την καταπληκτική ομάδα υψηλού επιπέδου επαγγελματιών και δουλεύουμε ώστε να εφαρμόζουμε σωστά όλους αυτούς του κανόνες. Βεβαίως διαφωνούμε, αλλά το συζητάμε, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα – αλλά είναι αυτή η επαγγελματική εργασιακή μας σχέση.

Η ρώσικη και η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ διαφορετικές, αλλά οι τηλεθεατές που τις παρακολουθούν μοιάζουν πάρα πολύ. Ρώσοι και Έλληνες μοιάζουν πολύ – μας συνδέει η ιστορία, η κουλτούρα, οι παραδόσεις και το θρήσκευμα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Θα δείτε τη μοναδικότητά μας, που επίσης αποτελεί έναν κανόνα του Σαββίδη. Η μοναδικότητα της παραγωγής μας είναι η δημιουργία της μοναδικής ενιαίας αίθουσας newsroom, όπου δουλεύουν μαζί οι άνθρωποι της τηλεόρασης, της εφημερίδας και της ιστοσελίδας μας». Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «θα είμαστε πάντα ανοικτοί για εσάς».

 

Open TV

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να μπουν και να δουν από κοντά το νέο υπερσύγχρονο control room των ειδήσεων του Open TV. Πρόκειται για το τρίτο control room του σταθμού, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και αθλητικές εκπομπές του Ανοιχτού Καναλιού. Το νέο control room των ειδήσεων του Open TV χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές και ψηφιακές δυνατότητες και είναι εφάμιλλο των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης.

Open TV

Στο τέλος της περιήγησης στις εγκαταστάσεις, οι δημοσιογράφοι είδαν το ενιαίο newsroom του Οpen TV, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζώνη Καλημέρης, όπου συν-λειτουργούν η σύνταξη και παραγωγή της τηλεόρασης του Open, η εφημερίδα Έθνος και το site ethnos.gr.  Ο Δημήτρης Μιχαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open TV, μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί η συνύπαρξη δημοσιογράφων όλων των ειδικοτήτων σε έναν ενιαίο χώρο.

open-egkatastaseis.jpg

Ο Τζώνη Καλημέρης μίλησε και για το στοίχημα των επερχόμενων εκλογών: «Είναι μια καθημερινή μάχη. Υπάρχουν βαριές αποφάσεις. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με αφετηρία τις εκλογές». «Θέλουμε να είμαστε σταθμός, σημείο αναφοράς σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές θα δώσουμε το στίγμα μας με εκπομπές, με ρεπορτάζ και με ειδικά αφιερώματα», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μιχαλέλης.

Ο Διευθυντής των Αθλητικών του Open, Γιώργος Κοσμάς, μίλησε για τον αθλητικό προσανατολισμό του καναλιού: «Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο αθλητικό περιεχόμενο, από το ξεκίνημα κιόλας, με ευρωπαϊκούς αγώνες, έχουμε τα δικαιώματα της Εθνικής για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και φυσικά αθλητικές εκπομπές: κυριακάτικη βραδινή, δύο μεσημεριανές στο σαββατοκύριακο. Φυσικά, οτιδήποτε άλλο προκύπτει και μπορεί να συνδυάσει τα κριτήρια της εμπορικότητας, της τηλεθέασης και του δικού μας ενδιαφέροντος, το επιλέγουμε».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00