Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η United Media (Nova) εκπροσωπεί τον «Σασμό» στη διεθνή τηλεοπτική αγορά

Στις Κάννες οι ελληνικές σειρές για αναζήτηση κοινού στο εξωτερικό

Η χρηματοδότηση της ελληνικής παραγωγής από το ΕΚΟΜΕ και το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ επιτρέπει την προώθηση των σειρών και στο εξωτερικό.

Αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος του Λευτέρη Κρέτσου, πριν τις αλλαγές που έκανε στη συνέχεια στη νομοθεσία ο Κυριάκος Πιερρακάκης, φέροντας το καθεστώς επιδότησης των ξένων τιμολογίων. Στην MIP TV που έγινε στις Κάννες, όπου συγκεντρώνονται οι εκπρόσωποι της τηλεοπτικής αγοράς, η Ελλάδα είχε ισχυρή εκπροσώπηση και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Variety» έκανε μια επιλογή των κορυφαίων ελληνικών σειρών που διεκδικούν κοινό και εκτός ελληνικών συνόρων.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται τρεις σειρές της ΕΡΤ.

Πρόκειται για την παραγωγή «Καρτ Ποστάλ» της Need a Fixer, βασισμένη στα μυθιστορήματα της Βικτόρια Χίσλοπ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, με παραγωγό και πωλητή την ΕΡΤ, τη σειρά «Μία νύχτα τον Αύγουστο», βασισμένη επίσης σε βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Χριστόπουλου και φορέα εμπορικής εκμετάλλευσης την ΕΡΤ.

Η τρίτη σειρά της κρατικής τηλεόρασης που διεκδικεί διανομή στο εξωτερικό είναι το «Βραχιόλι της Φωτιάς» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι πως προς αναζήτηση αγοραστή προγράμματος βρίσκεται και ο «Σασμός» της J.K. Productions με φορέα μετάδοσης τον Alpha και πωλητή τη United Media, αν και δικαίωμα πώλησης της σειράς έχει και η παραγωγός εταιρεία.

Αν δεν πρόκειται περί λάθους, στις Κάννες γνωρίζουν ίσως κάτι περισσότερο από όσα επισήμως ανακοινώνονται στην Ελλάδα για τη συμμετοχή της United Media στον Alpha. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει παρουσία μέσα από την εταιρεία ΑΝΤ1 Productions και φορείς μετάδοσης τον ελεύθερο ΑΝΤ1 και τη streaming υπηρεσία ANT1+, με σειρές όπως το «Στα 4» σε σκηνοθεσία Στέργιου Κωνσταντινίδη.

Στις αξιόλογες σειρές εντάσσεται και το «Έτερος Εγώ» (τρεις κύκλοι) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή της Blonde Productions, με φορέα μετάδοσης και πώλησης την Cosmote TV.

Η άλλη σειρά της Cosmote TV που αναζητεί κοινό στη διεθνή αγορά είναι το «42ο C» της Tanweer Productions.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου