Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Απέτυχε η προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει επιχειρηματία

Την Πέμπτη ήταν η καταληκτική ημερομηνία που είχε δοθεί από το ΕΣΡ για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να συμμετάσχουν όποιοι ενδιαφέρονται στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δύο τηλεοπτικών αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με την επίσημηενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατατέθηκε μία (1) αίτηση από την εξής εταιρεία: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Η αποσφράγιση του φακέλου και η καταγραφή του περιεχομένου της θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και αν απαιτηθεί ο σχετικός έλεγχος θα συνεχιστεί και την επομένη. Στο επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος του πόθεν έσχες και των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό αντάλλαγμα για την άδεια με χρονική διάρκεια τα δέκα έτη, είναι 35 εκατ. ευρώ.

 

Το γεγονός ότι ο μόνος που κατέθεσε αίτηση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, καταδεικνύει ότι οι προσπάθειες που κατέβαλε το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρει επιχειρηματία, που θα διεκδικούσε την μία από τις δύο άδειες, έπεσαν στον  κενό.  Μάλιστα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Μέγαρο Μαξίμου, δεν βλέπει με καλό μάτι την συγκεκριμένη εξέλιξη, ωστόσο δεν μπόρεσε και να την αποτρέψει. Από την πλευρά του τώρα, ο εφοπλιστής κ. Μαρινάκης, δείχνει αποφασισμένος να μπει δυνατά στο παιχνίδι της τηλεόρασης, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την επιμονή του, να αποκτήσει την μία εκ των δύο αδειών.

 

Ο ίδιος έχει αφήσει ανοικτό κατά το παρελθόν και το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στον πλειστηριασμό που θα διεξαχθεί –όποτε διεξαχθεί- για την ταινιοθήκη και το σήμα του Mega. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που θα αναδειχθεί υπερθεματιστής της άδειας, εκ των πραγμάτων και μόνο η παρουσία της Alter Ego, δημιουργεί νέους συσχετισμούς στον τηλεοπτικό χάρτη. Στο μεταξύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει βγει στον αέρα η ιντερνετική εκδοχή του one tv, που ετοιμάζουν οι άνθρωποι του Βαγγέλη Μαρινάκη στο κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου