Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Απόψε στον Alpha ο Τσοβόλας μιλάει τα τα «μαύρα» ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί, φιλοξενεί, στο α΄μέρος, αυτό το Σάββατο η εκπομπή CHECKPOINT ALPHA. Στη Γιάννα Παπαδάκου μιλάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος υπήρξε και αρχηγός κόμματος, ο μόνος μετά τον Κωστή Στεφανόπουλο που επέστρεψε την κρατική επιχορήγηση, όταν δεν επανεξελέγη. Ο κ. Τσοβόλας που τις τελευταίες δεκαετίες ασκεί με επιτυχία τη δικηγορία, με αφορμή την κατάθεση του Θ. Τσουκάτου για τα 16δις δραχμές που κατατέθηκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στο μαύρο πολιτικό χρήμα, υποστηρίζοντας ότι όλα τα μεγάλα κόμματα παίρνουν χρήματα από ιδιώτες, ενώ εξιστορεί προσωπικές ιστορίες κάποιων που αποπειράθηκαν να τον χρηματίσουν. Ο κ. Τσοβόλας αναφέρεται και στην προσωπική του περιπέτεια στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στους λόγους που δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική.

Το β΄μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στη συνταγματική αναθεώρηση και στην αναμενόμενη δεύτερη ψηφοφορία στις 14 Μαρτίου, με την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για αυτήν τη Βουλή. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι συνταγματολόγοι αναλύουν τις προτεινόμενες αλλαγές στα επίμαχα άρθρα, όπως το άρθρο 86 για το καθεστώς ατιμωρησίας των πολιτικών και των βουλευτών, το άρθρο 30 για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας από το λαό, το οποίο καταψηφίστηκε και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το άρθρο 832 που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, το άρθρο 3 για τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας, το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το άρθρο 24 για τα Δάση και άλλα.

Στην εκπομπή μιλάνε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παρασκευόπουλος, από τη ΝΔ ο Θεόδωρος Φορτσάκης από το ΚΙΝΑΛ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου , από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης , ο επίσης καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/tsovolas-milai-stin-papadakou-gia-ta-mavra-tamia-tou-pasok

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00