Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο 6ος πολυτελής τόμος του Ν.Τσελεμεντέ το Σάββατο 02/3 ΔΩΡΕΑΝ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με 4 μεγάλες προσφορές

Ο νέος τόμος από τη νέα σειρά βιβλίων μαγειρικής με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ» ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ με τα Παραπολιτικά!

Το μαγειρικό ευαγγέλιο για 10 γενιές νοικοκυριών! Μια σύγχρονη, εύχρηστη και διαχρονική σειρά βιβλίων μαγειρικής, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι!

Ο Ν. Τσελεμεντές κατάφερε να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή. Πολλές από τις δημιουργίες του ήταν βασισμένες σε παραδοσιακές και πολίτικες συνταγές όπως αυτές που σας προφέρουμε στον νέο υπερπολυτελή τόμο της σειράς «ΠΟΛΙΤΙΚΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ». Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε λοιπόν όλα τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας για να επιλέξετε μενού για κάθε περίσταση με άρωμα Ελλάδας! Μελιτζάνες με γιαούρτι, Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, Kεμπάμπ, Γιουβαρλάκια κοκκινιστά στιφάδο, Xοιρινό με σελινόριζα αλά πολίτα, Σουτζουκάκια με ελιές, Ρολάκια μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, Σαλιγκάρια με ντομάτα και πατάτες, Χωριάτικη τηγανιά με λουκάνικα, Αρνί γιουβέτσι με λαχανικά και πολλές ακόμα! Οι αυθεντικές συνταγές «δια χειρός» Ν. Τσελεμεντέ έρχονται στα χέρια σας, ανανεωμένες και προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα, για να τις απολαύσετε σε όλο τους το μεγαλείο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Ποιος ήταν όμως ο Νικόλαος Τσελεμεντές;

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας! Γεννήθηκε το 1878 στο χωριό Εξάμπελα της Σίφνου και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Αρχικά, δούλεψε σε συμβολαιογραφείο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη μαγειρική, εργαζόμενος στο εστιατόριο του θείου του. Σπούδασε για ένα χρόνο μαγειρική στη Βιέννη και επιστρέφοντας εργάστηκε ως σεφ σε διάφορες πρεσβείες.

Έγινε γνωστός με το περιοδικό «Οδηγός Μαγειρικής», που άρχισε να εκδίδει το 1910 και το οποίο περιείχε εκτός από τις συνταγές, διατροφικές συμβουλές, διεθνή κουζίνα και νέα για τη μαγειρική. Το 1919 έγινε διευθυντής του ξενοδοχείου «Ερμής», ενώ τον επόμενο χρόνο έφυγε για την Αμερική, όπου δούλεψε σε μερικά απ’ τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, κάνοντας παράλληλα και ανώτερες σπουδές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και διαιτολογίας.

Τον Απρίλιο του 1926 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής», που ήταν ο πρώτος ολοκληρωμένος οδηγός μαγειρικής στη χώρα μας. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ανατυπώθηκε πάνω από δεκαπέντε φορές τις επόμενες δεκαετίες. Επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα και ίδρυσε μία μικρή σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το 1950 δημοσίευσε στα Αγγλικά ένα βιβλίο για την ελληνική μαγειρική («Greek Cookery»). O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του Τσελεμεντέ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα! «Κανένα άλλο βιβλίο δεν εσκόρπισε εις την Ελληνικήν οικογένειαν τόσην ευτυχία», έλεγε ο Γρηγόριος Ξενόπουλος για τα περιοδικά και τα βιβλία του Νικολάου Τσελεμεντέ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου