Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δημοσκόπηση Metron για το MEGA: Διαφορά 4,7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης 19 μονάδες μπροστά από τον Τσίπρα στην καταλληλότητα

Σημαντική διαφορά του κόμματος της κυβέρνησης από εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παράσταση νίκης

Διαφορά 4,7% έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με βάση τα αποτελέσματα της Metron Analysis για το MEGA. Σύμφωνα με αυτά, το κόμμα της κυβέρνησης συγκέντρωσε ποσοστό 26,2% έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, η διαφορά βρίσκεται στο 5,8%, αφού η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 32,5% έναντι 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όσον αφορά στο ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα. Όμως, η επιλογή «Κανένας» έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό, 29%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 6%.

Η Νέα Δημοκρατία είναι συντριπτικά πρώτη στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 65%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 4%.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας, υπάρχει ισορροπία, με τη δεύτερη επιλογή να υπερκερνά την πρώτη οριακά (49% έναντι 48%).

Όσον αφορά στην πορεία της χώρας και αν κρίνεται θετικά ή αρνητικά, το 63% θεωρεί ότι οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 30%.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η Οικονομία για το 24%, με την ακρίβεια να ακολουθεί σε ποσοστό 19%. Οι πολιτικοί ακολουθούν από κοντά, 17%.

Όσον αφορά στην τραγωδία των Τεμπών και την ευθύνη αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων, το 78% συνομολογεί ότι η ευθύνη υπάρχει σε βάθος χρόνου, ενώ το 22% θεωρεί ότι φταίει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Οι επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 επίσης τέθηκαν στο μικροσκόπιο. Η κορυφαία επίδοσή της σημειώθηκε στην προσέλκυση τουρισμού, με 53%, ενώ η χειρότερη, κατά τους ερωτηθέντες, είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς, με -61%Θετικά κρίθηκε για την Άμυνα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα ελληνοτουρκικά και την εξωτερική πολιτική. Αρνητικά, για τα εργασιακά, την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την εγκληματικότητα.

Στο ερώτημα «συνέχεια ή αλλαγή», το 63% προτιμά να βρίσκεται «έξω απ’ το κάστρο» και το 34% μέσα σε αυτό.

Οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους δεν προέρχονται από κομματικό περιβάλλον, ενώ, από τους εναπομείναντες, το μεγαλύτερο ποσοστό στήριζε τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου