Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Καταργούν το Κέντρο Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα

Το άρθρο 59 του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα

Καταργείται η μετάδοση των Βραχέων Κυμάτων. Το άρθρο 59 του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών προβλέπει την κατάργηση του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΕΡΤ. Η ΠΑΣΥΜΗΤΕ με παρέμβασή της στη Βουλή ζητάει τη διατήρηση των ραδιοφωνικές εκπομπές της στα Βραχέα κύματα, που όπως λένε “είναι η γέφυρα επικοινωνίας των Αποδήμων Ελλήνων με την πατρίδα”.

Αναλυτικά το άρθρο 59:

Άρση παραχώρησης δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Κυμάτων Αυλίδας Ευβοίας – Τροποποίηση περ. γ ́ παρ. 3 άρθρου 16 ν. 4173/2013
Στο τέλος της περ. γ ́ της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 4173/2013 (Α ́ 169) προστίθενται δύο νέα εδάφια ως εξής:

«Με την έναρξη ισχύος του παρόντος, η παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο προς την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του κέντρου εκπομπής βραχέων κυμάτων (Κ.Ε.Β.Α.) στη θέση Δράμεσι της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αίρεται.

Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. υποχρεούται να υποβάλει στον ειδικό διαχειριστή στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., με κοινοποίηση στο αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Οικονομικών, έκθεση απογραφής των ακινήτων και κινητών πραγμάτων, τα οποία συγκροτούν το ανωτέρω Κ.Ε.Β.Α. και τελούσαν υπό καθεστώς παραχώρησης, εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος.».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου