Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στους «Πρωταγωνιστές» απόψε ο Μητσοτάκης: Θα προαναγγείλει εκλογές τον Μάιο και επαναδιαπραγμάτευση για τα τρένα

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τα Τέμπη – Απαντά σε ερωτήσεις νέων που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την τραγωδία στα Τέμπη , αναμένεται να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός απόψε Τρίτη στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκομπή «Πρωταγωνιστές» στον Alpha.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, πέραν του ανθρώπινου στοιχείου και της αυτοκριτικής, θα εξηγήσει και το σχέδιό του για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος», που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου.

 

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την απόφασή του για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα τον Μάιο.

Παράλληλα, στις απαντήσεις που δίνει ενδιαφέρον προκαλεί μεταξύ άλλων η δήλωσή του ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train) που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την πρόθεση του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρεται στο τρέιλερ της εκπομπής, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο.

Nα σημειωθεί ότι αρχικά η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη είχε προγραμματιστεί σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, και η πρόθεση ήταν να εμφανιστεί στους «Πρωταγωνιστές» ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, που είχαν αρχικά υπολογιστεί για τις 9 Απριλίου. Μάλιστα, είχαν γίνει και σχετικά γυρίσματα στα χωριά της Πίνδου, όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μετά την τραγωδία των Τεμπών, όμως, άλλαξαν τα σχέδια της κυβέρνησης, μετακινήθηκαν οι εκλογές πιθανότατα για τις 21 Μαΐου, ενώ μεταβλήθηκε και το περιεχόμενο της συζήτησης της εκπομπής «Πρωταγωνιστές».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00