Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αναπροσαρμογές στην τηλεόραση – H ημερομηνία της κάλπης αλλάζει τον σχεδιασμό των καναλιών

Υπάρχουν κανάλια που υποχρεώθηκαν να αναμορφώσουν το πρόγραμμα που είχαν… ήδη αλλάξει

«Μύλος» έχει γίνει ο προγραμματισμός των καναλιών με φόντο την ημερομηνία των εκλογών, που βρίσκεται στον «αέρα» και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα οριστικοποιηθεί. Hδη, μάλιστα, υπάρχουν κανάλια που υποχρεώθηκαν να αναμορφώσουν το πρόγραμμα που είχαν… ήδη αλλάξει, θεωρώντας ότι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα γινόταν στις 9 Απριλίου, ενώ κάποια άλλα συνεχίζουν κανονικά.

Παράλληλα, είναι υποχρεωμένα να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν με επιπλέον δυσκολίες, αφού δεν θα υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο έως τον Μάιο – Ιούνιο, όταν συνήθως λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά το Mega, που ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής σε επίπεδο εμπιστοσύνης του τηλεοπτικού κοινού σχετικά με την κάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών και της παράπλευρης επικαιρότητας, ο προγραμματισμός για την ημέρα των εθνικών εκλογών αλλά και για την προεκλογική περίοδο έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό και, ως εκ τούτου, οι όποιες ανακατατάξεις θα αφορούν την τελική δρομολόγηση των βασικών παραμέτρων του σχεδιασμού.

Για παράδειγμα, στον Alpha η εμβόλιμη, λόγων εκλογών, εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ τα βράδια της Κυριακής, «Αυτοψία στην πολιτική», που ξεκίνησε στις 29 Ιανουαρίου με ορίζοντα πρώτων εκλογών τον Απρίλιο, αποφασίστηκε να συνεχίσει κανονικά την προβολή της μέχρι τις κάλπες, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ανεξάρτητα με το ότι τα νούμερά της δεν κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, λόγω προφανώς και της ώρας και της ημέρας προβολής.

Στον ΣΚΑΪ, όπου ξεκίνησαν ήδη οι μεταγραφές στον ψυχαγωγικό τομέα, γίνονται οι πρώτες συζητήσεις και για τον ενημερωτικό, με αλλαγές που αναμένονται τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο.

Η παραμονή του ∆ημήτρη Οικονόμου στο κανάλι, καθώς -εκτός απροόπτου- δεν θα μεταπηδήσει στην πολιτική, σημαίνει ότι αλλαγές στην πρωινή ζώνη δεν αναμένονται. Ωστόσο, παραμένει ερώτημα αν οι «Αταίριαστοι» θα συνεχίσουν την ίδια ώρα και τη νέα σεζόν. Στην ΕΡΤ έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για την ανανέωση των συμβάσεων για ενημερωτικές εκπομπές που είναι ήδη στον αέρα, χωρίς πάντως να αποκλείονται κάποιες διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα, μια συζήτηση αρκετά ευαίσθητη, λόγω προεκλογικής περιόδου, καθώς και του γεγονότος ότι μιλάμε για τη δημόσια τηλεόραση, που πάντα έπειτα από εκλογές προχωρά σε κάποιες αλλαγές.

Με την ανακήρυξη των εκλογών αναμένεται να προστεθούν εκπομπές σε κάποια κανάλια, όπως το Open, που τώρα δεν διαθέτει εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή, ενώ «πονοκέφαλος» για το κανάλι είναι μια θέση παρουσιαστή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο τώρα παρουσιάζει η Ματίνα Παπαδέα, αλλά στον σταθμό θα ήθελαν να βρουν ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και εμπειρία για μια τόσο νευραλγική θέση.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 18/3/2023

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου