Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αντώνης Πρέκας για Γιώργο Λιάγκα: «Λέει κάθε μέρα ότι έχει 30 χρόνια στην τηλεόραση, και τι σημαίνει αυτό;»

«Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε Μανιάτισσα μοιρολογίστρα, ούτε κριτής σε ριάλιτι, ούτε εισαγγελέας. Δε μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεγονότα σαν να είναι θέαμα», σχολιάζει ο δημοσιογράφος.

Τα τηλεοπτικά πρόσωπα της επικαιρότητας σχολίασε ο Αντώνης Πρέκας. Ο γνωστός τηλεκριτικός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου το μεσημέρι του Σαββάτου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιώργο Λιάγκα και τον τρόπο που επέλεξε να καλύψει δημοσιογραφικά την τραγωδία στα Τέμπη.

«Ο Γιώργος Λιάγκας σχεδόν κάθε μέρα λέει ότι έχει 30 χρόνια στην τηλεόραση. Ωραία… και τι σημαίνει αυτό; Αυτός θα πρέπει μέσα του να είναι δικαιωμένος, γιατί ήθελε να αποδείξει ότι είναι σοβαρός δημοσιογράφος και το πέτυχε. Μετά τα Θεοφάνεια βγήκε πιο χαλαρός και του πήγαινε. Τώρα έχει αρχίσει λίγο πάλι να το στραβώνει με την τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε αρχικά ο Αντώνης Πρέκας.

«Με ενοχλεί και με θλίβει η ενημέρωση να έχει καταντήσει σόου στην τηλεόραση. Η ενημέρωση δεν είναι προϊόν προς πώληση και θέαμα. Με το να βλέπουμε τους παρουσιαστές να μιλάνε σαν δοκησίσοφοι, δημοδιδάσκαλοι σε σχολείο ενηλίκων δεν προάγει την ενημέρωση», σχολιάζει αμέσως μετά ο δημοσιογράφος.

«Το ότι μας βλέπουν οι τηλεθεατές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας», τονίζει ο Αντώνης Πρέκας.

«Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε Μανιάτισσα μοιρολογίστρα, ούτε κριτής σε ριάλιτι, ούτε εισαγγελέας. Οφείλει να μεταδίδει τα γεγονότα και να διαχωρίζει την άποψή του. Δε μπορεί να χρησιμοποιεί τα γεγονότα σαν να είναι video clip, βάζοντας μουσικές υποκρούσεις και άσχετα πλάνα. Η απεύθυνση στο συναίσθημα του τηλεθεατή είναι ό,τι πιο προπαγανδιστικό γίνεται, είναι στα όρια του φασισμού», επισημαίνει ο Αντώνης Πρέκας.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου