Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

MEGA Stories: Eπιχειρεί να ξεμπερδέψει το κουβάρι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα

Iστορίες καλλιτεχνών που κατέβηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν εκείνο που οι ίδιοι θεωρούν όχι μόνο δίκαιο, αλλά και αυτονόητο – Απόψε στις 00:10, στο MEGA

 

 

Απόψε, Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 00.10, το «MEGA Stories» είναι αφιερωμένο στο κίνημα των καλλιτεχνών, στις κινητοποιήσεις τους και στις επόμενες αποφάσεις.

 

 

Το «MEGA Stories» ακούει τις ιστορίες των καλλιτεχνών που κατέβηκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν εκείνο που οι ίδιοι θεωρούν όχι μόνο δίκαιο αλλά και αυτονόητο. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου μπαίνει στο κτήριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, και συνομιλεί με τους φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών δραματικών σχολών για την απόφασή τους.

 

 

Συναντά τον Βασίλη Μπισμπίκη έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX, συνομιλεί με τον Γιάννη Μπέζο και ακούει τον Αργύρη Ξάφη, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, να εξηγεί τη συμβολική κίνησή του στην Μπερλινάλε να αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.

 

 

Δείτε απόσπασμα από την αποψινή εκπομπή:

 

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΗ, Άρης Λάσκος, επιχειρηματολογεί για τα κενά που αφήνει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, ο Πέτρος Σεβαστίκογλου περιγράφει την κομβική στιγμή όταν οι καθηγητές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους, ενώ ο παραγωγός Γιώργος Λυκιαρδόπουλος εξηγεί εάν και κατά πόσο οι ηθοποιοί θα αντιμετωπίζονται πλέον ως απόφοιτοι Λυκείου και στην ελεύθερη αγορά εργασίας.

 

 

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνομιλεί ακόμη με επαγγελματίες χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι αποσαφηνίζουν γιατί το νόμιμο δεν συναντιέται στην περίπτωση των καλλιτεχνών με το ηθικό.

 

 

Με τη βοήθεια όσων μιλούν στην κάμερα του «MEGA Stories», η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια επιχειρεί να ξεμπερδέψει το κουβάρι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας πιάνοντας το νήμα από σημερινές στρεβλώσεις αλλά και αγκυλώσεις του παρελθόντος, καθώς και χρόνιες παθογένειες που εγκλώβισαν τις αγωνίες τους στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

 

 

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00