Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Open TV: Η κόντρα κορυφής και οι σκέψεις του Σαββίδη

Δύο κανάλια με το ίδιο… logo στις ίδιες εγκαταστάσεις λειτουργούν πλέον ατύπως στην Παιανία. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, η επικοινωνία μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. του Open και απόλυτου κυρίαρχου στο ψυχαγωγικό κομμάτι, Γιάννη Λάτσιου, με τον επικεφαλής της ενημέρωσης, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, είναι πλέον όχι μόνο προβληματική, αλλά ουσιαστικά ανύπαρκτη. Κύρια αιτία του φαινομένου αυτού είναι τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και στα δύο μέτωπα, που, όπως είναι λογικό, δημιουργούν έριδες, αλλά και αγωνία για τις διαθέσεις του περιβάλλοντος Σαββίδη.

Ωστόσο, είναι σαφές σε αυτήν τη φάση πως ο έμπειρος Γιάννης Λάτσιος έχει με το μέρος του μια σημαντική παράμετρο, που δεν είναι άλλη από το ικανοποιητικό (για τα δεδομένα του τηλεοπτικού σταθμού) lead-in που προσφέρει το σίριαλ «Ερωτας φυγάς» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, το οποίο όμως εξανεμίζεται σε χρόνο μηδέν. Μάλιστα, σε αντίθεση με πέρυσι και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν πράγματι δόθηκε ισχυρό στίγμα από τον ενημερωτικό τομέα, το δελτίο και γενικότερα η ενημέρωση του Open δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί την έντονη από πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής άποψης συγκυρία.

Στο μεταξύ, ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να επιθυμεί εκ νέου να μπει σε διαδικασίες για την παραχώρηση -αρχικά- μειοψηφικού πακέτου μετοχών του Open. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ρευστότητας, η οποία κρατά δεμένα τα χέρια των στελεχών του καναλιού και έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό μετά τις κυρώσεις της Δύσης έναντι της ρωσικής οικονομίας και των απανταχού ολιγαρχών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή ούτε και η προσπάθεια μεταφοράς κεφαλαίων.

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα διογκώνεται, αν αναλογιστεί κανείς και τις μικρότερες ή μεγαλύτερες ζημίες που καταγράφουν οι εν Ελλάδι δραστηριότητες του επιχειρηματία από το Ροστόφ (από τη «Σουρωτή» μέχρι, φυσικά, τον ΠΑΟΚ και τα media). Ομως, ακριβώς η κατάσταση αυτή καθιστά απολύτως διστακτικούς τους όποιους πιθανούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι φυσικά δεν θα έμπαιναν σε οποιαδήποτε συζήτηση υπό αυτές τις συνθήκες και σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

 

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 19 Νοεμβρίου 2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00