Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

∆ηµήτρης Γιαγτζόγλου: «Χωρίς το ραδιόφωνο δεν θα μπορούσα»

Ο δηµοσιογράφος µιλάει για την εκποµπή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, το νέο ξεκίνηµα στην τηλεόραση και τη σχέση εξάρτησης µε τα ερτζιανά

Είναι αναμφισβήτητα µία από τις φωνές που θέλεις να ακούς χαράµατα. Ο ∆ηµήτρης Γιαγτζόγλου καθημερινά από τις 05.00 έως τις 07.00 στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 και στην εκπομπή «Ζούµε αληθινά» σε ενημερώνει και σε «ξυπνά» µε κέφι, όρεξη και χιούμορ, δίνοντάς σου ενέργεια για να ξεκινήσει η ημέρα σου.

Φέτος ο έµπειρος δηµοσιογράφος επέστρεψε και στο «γυαλί», µε την εκποµπή «∆ύο στις 10», που παρουσιάζει µαζί µε τη Ζωή Κρονάκη, στην ΕΡΤ1.

«Ζούµε αληθινά» στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. Επιστροφή και πρωινή ενηµέρωση… Πόσο αληθινά το ζεις;

Το ζω και το χαίροµαι. Κάνω ραδιόφωνο 31 χρόνια πια και οφείλω να οµολογήσω ότι φέτος είναι από τις χρονιές που χαίροµαι ιδιαιτέρως. Ισως γιατί ξανακάνω τηλεόραση και αυτό αυτοµάτως µε βάζει σε µια διαδικασία επαναξιολόγησης της πορείας µου. Χωρίς το ραδιόφωνο δεν θα µπορούσα. Χωρίς τηλεόραση µπορώ. Ασε που και στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 νιώθω σαν στο σπίτι µου πια. Μπορείς να ρωτήσεις τους ηχολήπτες µας.

Σου είναι εύκολο να έχεις τόση όρεξη στις 5 το πρωί;

Ναι. Είµαι πρωινός τύπος. Εξάλλου, είναι και η ώρα που έκανα για χρόνια στον ΣΚΑΪ πολύ µικρότερος. Γενικά µου αρέσει η αίσθηση ότι µπαίνω στο σπίτι των ακροατών µας, στο αυτοκίνητό τους, τους ξυπνάω και πίνουµε µαζί το πρώτο καφεδάκι της ηµέρας. Βεβαίως, υπάρχουν ηµέρες που είµαι κουρασµένος. Αλλά µόλις ανοίξει το µικρόφωνο, το ξεχνάω. Και, κακά τα ψέµατα, το ραδιόφωνο εµπεριέχει κι ένα είδος υποκριτικής. Μια παράσταση είναι και αυτό. Ακόµη και το ενηµερωτικό.

Τι πιστεύεις ότι θέλει να µάθει ο ακροατής εκείνη την ώρα από την εκποµπή σου;

Τα πάντα. Φροντίζω να προετοιµάζω τις εκποµπές µου καλά. Μου αρέσει να δίνω στο πιάτο όλη την επικαιρότητα και γρήγορα. Με βοηθάει γενικώς το ότι έχω µάθει να έχω γρήγορο ρυθµό.

Ευτράπελα στον αέρα υπάρχουν και πότε συνήθως;

Το πιο απλό είναι τα σαρδάµ που έχω κάνει. Aπειρα. Αλλά δεν έχω θέµα. Aνθρωπος είµαι, δεν είµαι µηχανή. Πριν από πολλά, πολλά χρόνια έκανα εκποµπή µε τη Χριστίνα Βίδου, µε έπιασε νευρικό γέλιο µε κάτι που έγινε µέσα στο στούντιο και βγήκα έξω. Πέρασε η µισή εκποµπή και εγώ ήµουν ακόµη έξω και απλώς γελούσα.

Ιδανικός καλεσµένος ποιος είναι;

Ο καλός µου εαυτός. Αν τον συναντήσω και όποτε τον συναντώ κάνουµε θαύµατα. Και ο αέρας του ραδιοφώνου προσφέρεται.

Με ποιον πολιτικό δεν θα έκανες ποτέ εκποµπή;

Γενικά µε τους πολιτικούς έχω ένα θέµα. Παρατηρώ συναδέλφους που εκστασιάζονται µε τους πολιτικούς. Προτιµώ µια κουβέντα για ένα απλό, κοινωνικό θέµα. Θα σου πω όµως µε ποιον θα ήθελα πολύ µια κουβέντα: τον Νίκο ∆ένδια.

Ραδιόφωνο σηµαίνει…

My way.

Καθηµερινά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, Σαββατοκύριακα στην ΕΡΤ1 µε τη Ζωή Κρονάκη, στην εκποµπή «∆ύο στις 10». Πώς αισθάνεσαι που είναι «επτά στα επτά»; Χρόνος για σένα υπάρχει;

∆εν θα πω ψέµατα: ∆εν είναι εύκολο. Αλλά το πιο δύσκολο που έχω κάνει στην τηλεόραση είναι η ταξιδιωτική εκποµπή που έκανα παλιά στον ΣΚΑΪ. Και τότε δούλευα επτά ηµέρες την εβδοµάδα και µάλιστα µακριά από το σπίτι µου. Ηταν όµως ιδιαιτέρως τιµητική η πρόταση από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Εξάλλου, µε τη Ζωή το διασκεδάζουµε πολύ. Είναι εξαιρετική συνεργασία. ∆έσαµε αµέσως και ολόκληρη η οµάδα είναι εκπληκτική. Αυτό µε ξεκουράζει.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 15/10/2022

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00