Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Οι αριθμοί που γράφουν ιστορία και τα ρεκόρ – Το κόστος της τελετής και τα δισεκατομμύρια τηλεθεατών

Αστρονομικά μεγέθη και παγκόσμιο ενδιαφέρον

Ο θάνατος και η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αποτελούν γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος τις τελευταίες μέρες, καθώς η είδηση «ταξίδεψε» σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έγινε πρώτο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα στοιχεία που παρουσιάζουν βρετανικά ΜΜΕ, σχετικά με το «ύστατο χαίρε» στη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, καθώς αρκετά ρεκόρ έσπασαν. Υπενθυμίζεται ότι η Ελισάβετ πέρασε στην ιστορία σαν η πλέον εμβληματική προσωπικότητα για τη σύγχρονη εκδοχή της μοναρχίας ύστερα από 96 χρόνια ζωής και 70 έτη στο θρόνο.

Οι αριθμοί

Ποιοι είναι όμως οι αριθμοί που γράφουν ιστορία;

  • Οι τηλεθεατές της μεγαλοπρεπούς τελετής υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 4,1 δισ. άτομα σε όλο τον κόσμο.
  • Σε 7,5 εκατ. δολ. κατ’ ελάχιστον εκτιμάται το κόστος της τελετής, με 2.000 επίσημους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων δεκάδες ηγέτες κρατών από ολόκληρη την οικουμένη.
  • Περίπου 10.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για τη φρούρηση και την ομαλή διεξαγωγή του αποχαιρετισμού.
  • Η κηδεία της Ελισάβετ ήταν η πρώτη τελετή στη σύγχρονη Βρετανία που διοργανώνεται από το ίδιο το κράτος μετά από το 1965. Τότε είχε τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Αν η κηδεία της Ελισάβετ φτάσει εν τέλει τους 5 δισ. τηλεθεατές παγκοσμίως όπως αναμένεται, θα έχει επιτύχει μια επίδοση δύο φορές μεγαλύτερη από τα 2,5 δισ. των ανθρώπων που παρακολούθησαν την αντίστοιχη τελετή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00