Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Η πρώτη επίδειξη μόδας στο Ριάντ είναι γεγονός (Βίντεο)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ριάντ φιλοξένησε επίδειξη μόδας και μάλιστα ντόπιων σχεδιαστών.

Πασαρέλα στη Σαουδική Αραβία; Κι όμως, τα όμορφα μοντέλα παρουσιάζουν τις δημιουργίες 18 Σαουδαράβων σχεδιαστών σε επίδειξη μόδας του Ριάντ.

Στο κοινό βρίσκονται γυναίκες διψασμένες για μόδα, αν και πολλές από αυτές, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, δεν πρόκειται ποτέ να φορέσουν δημόσια τέτοια τα ρούχα.

Μετά την κατακραυγή και τις καταγγελίες για ανάμιξη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το βασίλειο οδηγήθηκε σε κάποιες κοινωνικές αλλαγές προσπαθώντας να ξεφύγει από τον υπερσυντηρητισμό.

Οι γυναίκες πλέον μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητο, μειώθηκε ο διαχωρισμός των δύο φύλων, ενώ πλέον επιτρέπονται ορισμένες μορφές δημόσιας ψυχαγωγίας.

«Ευχόμουν να συμβεί αυτό χρόνια τώρα. Ξεκίνησα το 2003 και ειλικρινά υπήρχαν δυσκολίες. Έπρεπε να πάμε στο εξωτερικό για να δείξουμε τη δουλειά μας, είναι υπέροχο που τώρα έχουμε αυτό το σόου στη Σαουδική Αραβία, είναι καλύτερα» ανέφερε η σχεδιάστρια μόδας Νάτζλα Αλ Μανσούρ.

Το σόου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ριάντ και ενθουσίασε όσους ασχολούνται με τη μόδα, επαγγελματίες και μη.

«Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, είναι κάτι υπέροχο και γεμάτο δύναμη. Νομίζω πως οι ντόπιοι σχεδιαστές μπορούν να ανταγωνιστούν τους διεθνείς σχεδιαστές» τόνισε η Νασρίλ Αλ Ουλάτζι, κάτοικος του Ριάντ.

Οι δημιουργίες των σχεδιαστών ήταν ένα μείγμα κουλτούρας και μοντερνισμού.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου