Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Breaking Bad: Αντιδράσεις για τα αγάλματα των ηρώων – «Δεν πρέπει να τιμάμε εμπόρους μεθαμφεταμίνης»

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα αγάλματα των δύο πρωταγωνιστών της σειράς «Breaking Bad» στην πόλη Αλμπουκέρκι.

Δύο χάλκινα αγάλματα του Walter White (Μπράιαν Κράνστον) και του συνεργάτη/πρώην μαθητή του Jesse Pinkman (Άαρον Πολ) αποκαλύφθηκαν κατά τις αρχές Αυγούστου στο Συνεδριακό Κέντρο Αλμπουκέρνι, την πόλη που γυρίστηκε η σειρά.

 

 

Αν και οι πολίτες ενθουσιάστηκαν με τα αγάλματα, καθώς ολόκληρη η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της σειράς, δεν είχαν όλοι την ίδια αντίδραση.

Οι συντηρητικοί υποστήριξαν πως η εν λόγω κίνηση μοιάζει σαν «να υποστηρίζει κανείς τους εμπόρους μεθαμφεταμίνης». Μάλιστα, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Έντι Αραγκόν και ο πολιτειακός εκπρόσωπος, Ροντ Μοντόγια τόνισαν σε δηλώσεις τους πως τα αγάλματα αυτά στέλνουν λάθος μηνύματα για το ποιους θα πρέπει να τιμούν οι πολίτες της κοινότητας.
«Οι έμποροι μεθαμφεταμίνης δεν θα έπρεπε να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα. Δεν είναι αυτό το είδος της αναγνώρισης που θέλουμε για την πόλη Αλμπουκέρκι ή για την πολιτεία μας», αναφέρει ο Ροντ Μοντόγια.

Στη συνέχεια, ο Έντι Αραγκόν ατόνισε πως αποτελεί λανθασμένη κίνηση το να γκρεμίζει κανείς το άγαλμα του πρώτου Ισπανού κυβερνήτη της πόλης, Χουάν ντε Ονάτε, επειδή ήταν κατακτητής και να χτίζει αγάλματα εμπόρων ναρκωτικών.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις τους δεν φαίνεται να έχουν κάποιο αποτέλεσμα, με τον δήμαρχο της πόλης, Κέλερ να αναφέρει πως καταλαβαίνει τον τρόπο σκέψης των Ρεπουμπλικανών, όμως θέλει να τιμήσει αυτούς τους δύο χαρακτήρες, λόγω της ιστορίας που αντιπροσωπεύουν και των θέσεων εργασίας που άνοιξαν.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00