Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σεφερλής στα Παραπολιτικά: Όσοι άκουσαν τη δήλωση του Λαζόπουλου για εμένα κατάλαβαν για ποιο λόγο έγινε

«Ποτέ δε μάσησα τα λόγια μου», τονίζει ο γνωστός ηθοποιός

Ο Μάρκος Σεφερλής και αυτή την καλοκαιρινή περίοδο πρωταγωνιστεί στο «Δελφινάριο», χαρίζοντας γέλιο στους Αθηναίους που παραµένουν στο κλεινόν άστυ. Για όσους, όµως, δεν προλάβουν να δουν την παράστασή του, αυτή θα συνεχιστεί και όλο τον Σεπτέµβριο.

«Αυτή η παράσταση έχει τίτλο ‘‘Πράκτωρ 00 λεφτά’’, αλλά, απ’ ό,τι λέει το κοινό που τη βλέπει, αυτή η παράσταση είναι όλα τα λεφτά. Είναι µία από τις καλύτερες παραστάσεις µου, γιατί κάθε χρόνο φροντίζω να εξελίσσοµαι και ως ηθοποιός και ως συγγραφέας. Αρα, λοιπόν, νοµίζω ότι αυτή η παράσταση κάνει τον κόσµο για ακόµα µία φορά να περάσει καλά, να γελάσει, να διασκεδάσει και να φύγει µε άλλη διάθεση από το ‘‘∆ελφινάριο’’», λέει ο ηθοποιός στο «Secret».

Και σε αυτή την παράσταση σχολιάζονται τα πάντα: κοινωνικά θέµατα, τηλεοπτικά πρόσωπα, πολιτική επικαιρότητα, οικονοµικά ζητήµατα. Τα περισσότερα θέµατα είναι παρµένα από την τηλεόραση, όπως το παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατοµµυριούχος», στο οποίο οι ερωτήσεις είναι τέτοιες ώστε να πιάνει όλη την επικαιρότητα. Για το αν είναι δύσκολο για κάποιον ηθοποιό να είναι ταυτόχρονα και παραγωγός της παράστασης, παραδέχεται ότι είναι πολύ δύσκολο, διότι όσοι ηθοποιοί προσπάθησαν να κάνουν και παραγωγή τις περισσότερες φορές απέτυχαν, όπως για παράδειγµα ο Κώστας Χατζηχρήστος και ο Νίκος Ρίζος.

«Πως λειτουργώ»

«Ο παραγωγός τα βάζει κάτω στο χαρτί και ξέρει πόσο θα του στοιχίσει µια παραγωγή και ελπίζει στο τι θα βγάλει. Ο καλλιτέχνης, από την άλλη, θέλει να είναι η παραγωγή αντάξια του εισιτηρίου που δίνει το κοινό και των προσδοκιών του, οπότε δεν θα τσιγκουνευτεί να φτιάξει κοστούµια, σκηνικά, να κάνει µουσικές, τραγούδια και γενικά να είναι η παράσταση ένα φαντασµαγορικό σόου. Τουλάχιστον έτσι λειτουργώ εγώ», αναφέρει ο Μ. Σεφερλής.

Ο ίδιος δίνει περισσότερο βάρος στην παραγωγή και στο να αρέσει στον κόσµο, ώστε να δικαιώσει την επιλογή του να έρθει στο θέατρό του, παρά στο τι θα του

Εγώ δεν έκανα καµία έκπτωση στην παραγωγή µου. Γενικά θέλω να παρουσιάζω θεάµατα όπως τον παλιό καλό καιρό

µείνει στο ταµείο. «Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, µε την περίοδο του κορωνοϊού, τα πράγµατα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, γιατί είχαµε µειώσεις στις θέσεις του θεάτρου και δεν παίζαµε µε πληρότητα 100%. Τα έσοδα ήταν πολύ λιγότερα. Παρ’ όλα αυτά, εγώ δεν έκανα καµία έκπτωση στην παραγωγή µου. Γενικά θέλω να παρουσιάζω θεάµατα όπως τον παλιό καλό καιρό», τονίζει ο ηθοποιός.

«Τι είναι κωμωδία»

Αρκετοί ήταν αυτοί που αναφέρθηκαν αρνητικά στον γνωστό ηθοποιό µε αφορµή ένα απόσπασµα σε εκποµπή του. Ο Μάρκος Σεφερλής απαντάει σε αυτούς που κάποιοι θεωρούν και ονόµασαν «εισαγγελείς γέλιου»: «Εγώ ποτέ δεν µάσησα τα λόγια µου και απαντάω σε αυτή την ερώτηση µε ένα τραγούδι στο τέλος της παράστασης, το οποίο καταχειροκροτείται, για το τι είναι κωµωδία. Λέω, λοιπόν, σε αυτό ότι βγαίνουν στα κανάλια για ένα γκρο πλαν, για δύο δευτερόλεπτα δηµοσιότητας, και µιλάνε όλοι για την κωµωδία. Ανθρωποι που δεν έχουν δει καν κωµωδία, δεν έχουν κάνει κωµωδία, δεν

Οτιδήποτε σε κάνει να γελάς είναι κωµωδία. Ας αφήσουµε τις φιλολογίες και τις φιλοσοφίες και ας αφήσουµε να κάνουν κωµωδία αυτοί που µπορούν να την κάνουν και την κάνουν τόσα χρόνια.

έχουν πει ούτε ένα αστείο, ούτε έχουν γελάσει και έχουν άποψη για την κωµωδία. Καταλήγω, λοιπόν, στο συµπέρασµα ότι η κωµωδία είναι µία. Αυτή που κάνει τον κόσµο να περνάει καλά και να ξεχνάει τα προβλήµατά του. Οτιδήποτε σε κάνει να γελάς είναι κωµωδία. Ας αφήσουµε τις φιλολογίες και τις φιλοσοφίες και ας αφήσουµε να κάνουν κωµωδία αυτοί που µπορούν να την κάνουν και την κάνουν τόσα χρόνια. Εγώ έχω αναφέρει πολλές φορές σε συνεντεύξεις µου ότι δεν έχω δώσει οδηγία ποτέ σε κάποιον πώς θα παρουσιάσει ένα τηλεπαιχνίδι ή µία εκποµπή πρωινή ή µεσηµεριανή. Ο καθένας την κάνει όπως νοµίζει και παίρνει αυτό που του αναλογεί. Υπάρχουν κάποιοι λοιπόν, που είναι οι ‘‘εισαγγελείς της κωµωδίας’’, οι οποίοι προσπαθούν να βάζουν όρια στη σάτιρα, να βάζουν όρια στην κωµωδία και στο αστείο. Το αστείο είναι ένα. Αν το κάνεις και το πεις καλά, θα είναι αστείο. Αν δεν το πεις καλά, δεν είναι καν αστείο», λέει ο Μ. Σεφερλής.

«Το παιδί δεν το ξεγελάς»

Μάλιστα, για τις επαναλήψεις αναφέρει πως «αν το αστείο το παράγεις σωστά, ο κόσµος γελάει όσες φορές και να το ακούσει. Είναι σαν τις παλιές καλές

Το παιδί δεν το ξεγελάς. Εχει ένστικτο. Αν του αρέσει κάτι, θα καθίσει να το δει

ελληνικές ταινίες, που όσες φορές κι αν τις δούµε γελάµε, γιατί είναι το κείµενο καλό, είναι η κα ταπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών. Άρα, λοιπόν, όσες φορές και να ακούσουμε τις ίδιες ατάκες, γελάμε». Επιπλέον αναφέρεται στη σημαντικότητα του παιδικού κοινού: «Το παιδί δεν το ξεγελάς. Εχει ένστικτο. Αν του αρέσει κάτι, θα καθίσει να το δει. Δεν μπορείς να επιβάλεις κάτι στα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι το γνήσιο και το αυθεντικό κερδίζει την καρδιά του θεατή, όποια ηλικία και να έχει».

Ο Δημήτρης Σταρόβας σε συνέντευξή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» είχε πει παλαιότερα πως ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε πιο ιδιαίτερο και πιο καυστικό χιούμορ στην τηλεόραση, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Λαζόπουλος είχε αναφερθεί στον Μάρκο Σεφερλή λέγοντας ότι δεν ξέρει τι κάνει, με την έννοια ότι δεν έχει δει δουλειές του.

Περί Λαζόπουλου

«Αν ο Λαζόπουλος δεν ξέρει τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής ύστερα από 32 χρόνια στον χώρο αυτόν, με δύο δικά του θέατρα, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, ένα καλοκαιρινό, το ‘‘Δελφινάριο’’, και ένα χειμερινό, το θέατρο ‘‘Περοκέ’’, με τηλεοπτικές εκπομπές σχεδόν όλη την εβδομάδα, με δύο θεατρικές παραστάσεις -διότι τώρα παίζεται και Σάββατο και Κυριακή θεατρική μου παράσταση στον ΑΝΤ1-, με παρουσιάσεις πρωινών εκπομπών, με τόσες εκπομπές που έχω κάνει τόσα χρόνια στην τηλεόραση, με 500 εκατομμύρια views στο YouTube, γιατί τόσα είναι στο σύνολο τα views και λίγα λέω, τι να πω; Οι θεατές, όμως, και όποιοι άκουσαν τη δήλωσή του καταλαβαίνουν για ποιον λόγο έγινε».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 6 Αυγούστου 2022.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου