Οι νέες επαφές του Ιβάν για επενδυτές στο Open – Ραντεβού με γνωστό Έλληνα επιχειρηματία

Σαββίδης

Οι προοπτικές, τα σενάρια και οι νέες συναντήσεις

Μπορεί οι συζητήσεις που είχαν οι στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη με τους Μπάκο και Καϋμενάκη για την εξαγορά είτε του πλειοψηφικού πακέτου είτε ποσοστού μετοχών του Open να ναυάγησαν οριστικά (με το γνωστό επιχειρηματικό δίδυμο να καταλήγει στην απόκτηση του Action24), ωστόσο φαίνεται πως η προοπτική αυτή παραμένει ανοιχτή για την πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Με δεδομένο, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ότι θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να υπάρξουν νέες συζητήσεις με τους «Μπάκους», παρά τις διαρροές του περιβάλλοντος των δύο επιχειρηματιών περί πρόθεσής τους για περαιτέρω επενδύσεις στα media, ενώ η B.C. Partners και ο Νίκος Σταθόπουλος, που για ένα διάστημα φέρονταν να συζητούσαν για το κανάλι της Παιανίας, ενεπλάκησαν στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Alpha, το όποιο ενδιαφέρον εντοπίζεται σε νέας κοπής υποψήφιους επενδυτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες υπήρξε ραντεβού των ανθρώπων του Ιβάν Σαββίδη με γνωστό Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται έντονα και στο εξωτερικό, ώστε να ιχνηλατηθούν οι προθέσεις του για πιθανή είσοδό του στο μετοχικό σχήμα του Open. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας από το Ροστόφ επ’ ουδενί κλείνει την πόρτα σε εν δυνάμει αγοραστές.

Αντιθέτως, η επιθυμία του να βρει συμπαίκτες ή και διαδόχους, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, σε ό,τι αφορά τη δραστηριοποίησή του στα ΜΜΕ, εξακολουθεί να υφίσταται. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι η προεκλογική χρονιά που έρχεται ίσως αποτελέσει καταλύτη για τις εξελίξεις.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 30 Ιουλίου 2022