Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

O «animated» Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο έρχεται στο Netflix (Βίντεο)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης επανεφευρίσκει την κλασική ιστορία για την ξύλινη μαριονέτα. Η πολυαναμενόμενη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο

Ο Πινόκιο έρχεται στο Netflix όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, σε σκηνοθεσία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης επανεφευρίσκει την κλασική ιστορία για την ξύλινη μαριονέτα που, με κάποιο μαγικό τρόπο, ζωντανεύει, προκειμένου να γιατρέψει την καρδιά ενός θλιμμένου ξυλουργού που λέγεται Τζεπέτο.

Αυτό το ευφάνταστο μιούζικαλ σε stop motion, σε σκηνοθεσία των Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Μαρκ Γκούσταφσον, αφηγείται τις περιπέτειες του σκανταλιάρη και απείθαρχου Πινόκιο, ο οποίος ψάχνει τη θέση του στον κόσμο.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον Δεκέμβριο και αυτό που ακολουθεί είναι το πολυαναμενόμενο πρώτο trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε για την ταινία: «Καμία άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει περισσότερο τη ζωή μου και τη δουλειά μου περισσότερο από την τέχνη του animation, και με κανέναν άλλο χαρακτήρα δεν έχω αναπτύξει τόσο στενή προσωπική σχέση, όσο με τον Πινόκιο.

Στην ιστορία μας, ο Πινόκιο είναι μία αθώα ψυχή με έναν αδιάφορο πατέρα, που χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να κατανοήσει. Ξεκινά ένα ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα το οποίο τον βοηθά να κατανοήσει σε βάθος τόσο τον πατέρα του όσο και τον πραγματικό κόσμο. Ήθελα να κάνω αυτή την ταινία από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Έπειτα από την απίστευτη εμπειρία που είχαμε δημιουργώντας τους Κυνηγούς Τρολ, είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει αυτή την ευκαιρία ζωής να παρουσιάσω στο κοινό παγκοσμίως τη δική μου εκδοχή αυτής της παράξενης μαριονέτας-που-έγινε-παιδί.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο είναι ένας από τους λίγους καταξιωμένους δημιουργούς που πειραματίζονται τόσο συχνά και με τόσο αξιοθαύμαστη ευκολία ανάμεσα σε σινεμά και τηλεόραση, κινηματογραφημένη δράση και animation.

Τα τελευταία επτά χρόνια συνεργάζεται ως εκτελεστικός παραγωγός με την DreamWorks Animation στις ταινίες κινουμένων σχεδίων, μεταξύ των οποίων και Ο Παπουτσωμένος Γάτος, Kung Fu Panda 3 και Οι Πέντε Θρύλοι, και έχει συμβόλαιο με την Fox Searchlight για τη συγγραφή σεναρίων, την παραγωγή και την σκηνοθεσία κινηματογραφικών ταινιών.

Μερικές από τις ταινίες του Ντελ Τόρο είναι Η Μορφή του Νερού, Ο Λαβύρινθος του Πάνα, Hellboy, Hellboy II και Στη Ράχη του Διαβόλου. Είναι δημιουργός της βραβευμένης με Emmy σειράς του Netflix και της DreamWorks Κυνηγοί Τρολ, πρώτου μέρους της τριλογίας της DreamWorks Το Έπος της Αρκάντια. Το επόμενο κεφάλαιο, 3Below, αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ το Wizards θα ακολουθήσει το 2019. Είναι επίσης ο δημιουργός της επερχόμενης σειράς του Netflix, Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου