Όταν κυκλοφόρησε το 1997 η κωμωδία επιστημονικής φαντασίας «Men in Black», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς, έκανε «διαστημικά νούμερα» στο box office. H ταινία αφορά μυστικούς πράκτορες που παρακολουθούν, και αν χρειαστεί… συνετίζουν, εξωγήινες μορφές ζωής στη Γη, και βρήκε έναν ακόμα θαυμαστή: τον βασιλιά της ποπ.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη του «Men in Black», Μπάρι Σόνενφελντ, όταν ήρθε η ώρα να δουλέψουν για το σίκουελ «Άνδρες με τα μαύρα II» δέχθηκαν τηλεφώνημα από τον Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος ήθελε να παίξει στην ταινία.

«Μας πλησίασε», είπε ο Σόνενφελντ στο Insider σε μια συνέντευξη για την 25η επέτειο της αρχικής ταινίας. Η ιδέα ήταν ο Τζάκσον να κάνει μια σύντομη εμφάνιση στο “MiB II”, αλλά η αρχική ιδέα του Σόνενφελντ για το πώς θα εμφανιζόταν στην ταινία δεν φάνηκε να λειτουργεί.

«Επρόκειτο να τον κάνω εξωγήινο και είπε: ‘Όχι, θέλω να φορέσω το κοστούμι ‘Άνδρες με τα Μαύρα’», θυμάται ο σκηνοθέτης. Έτσι, καταλάβαμε πώς να το κάνουμε αυτό και πέτυχε. Ήταν υπέροχος».

Ο Τζάκσον εμφανίζεται στο μέσο της ταινίας. Ο τραγουδιστής, ο οποίος φορά το εμβληματικό κοστούμι MiB όπως επεδίωκε, εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη του αρχηγείου των Men in Black από μια τοποθεσία που φαίνεται να είναι γεμάτη με… πιγκουίνους.

Μιλώντας στον Ζέντ (τον οποίο υποδύεται ο Ριπ Τορν),  επικεφαλής του MiB, ο Τζάκσον τον ρωτά για μια θέση που του υποσχέθηκε, λέγοντας ότι μπορεί να είναι ο «Πράκτορας M». Ωστόσο, ο αρχηγός της οργάνωσης βρίσκει τρόπο να αποφύγει την «πρόσληψη»…