Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Φιλαράκια: H δημιουργός δώρισε 4 εκατομμύρια για να απολογηθεί για τα λάθη της σειράς

Η δημιουργός της δημοφιλούς σειράς θέλησε να απολογηθεί για τον «ρατσισμό» που προωθούσε – «Έμαθα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια, το να παραδεχτώ και να αποδεχτώ τα λάθη μου δεν ήταν εύκολο», είπε μεταξύ άλλων.

Με μία σημαντική δωρεά στο πανεπιστήμιο Brandeis και πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα Αφρικανικών και Αφροαμερικανικών σπουδών, η Μάρτα Κάουφμαν θέλησε να απολογηθεί για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά αστεία που είχε γράψει για τη σειρά «Τα Φιλαράκια».

Αν και αποτελούσε την πιο επιτυχημένη σειρά των ’90ς και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να έχει φανατικούς θαυμαστές, το δημιούργημα της Μάρτα Κάουφμαν παρουσίαζε «έλλειψη» πολιτικής ορθότητας, καθώς πολύ συχνά αναφερόταν με κάπως «αγενή» τρόπο στους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες, ενώ έδειχνε να αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξη των Αφροαμερικανών.

 

 

 

Η 65χρονη δημιουργός της σειράς θέλησε να επανορθώσει για τα λάθη της και δήλωσε δημόσια πως υπήρχαν πολλές αστοχίες στα «Φιλαράκια». «Έμαθα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια. Το να παραδεχτώ και να αποδεχτώ τα λάθη μου δεν ήταν εύκολο, είναι επώδυνο να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ντρέπομαι που δεν ήξερα τι έπρεπε να είχα κάνει, πριν 25 χρόνια», δήλωσε στους Los Angeles Times.

 

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ξεκίνησε να βλέπει τα λάθη της, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020. «Κατάλαβα πως έπρεπε να διορθώσω τα πράγματα», εξήγησε και αποκάλυψε πως δώρισε 4 εκατομμύρια στο πανεπιστήμιο Brandeis, στο τμήμα Αφρικανικών και Αφροαμερικανικών σπουδών, για να στηρίξει υποτροφίες και την πρόσληψη ειδικών ακαδημαϊκών.

«Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω πως είχα εσωτερικεύσει συστημικό ρατσισμό. Εργαζόμουν πολύ σκληρά για να μην είμαι ρατσίστρια», είπε η Κάουφμαν.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου