Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Μαρία Κίτσου: «Οι “Άγριες Μέλισσες” θα είναι πάντα ένας σταθμός στη ζωή μου»

Η «Ελένη Σταμίρη» έδωσε spoiler για το τέλος της σειράς και αποκάλυψε την μεγάλη σύμπτωση με τον ρόλο της.

Την Μαρία Κίτσου συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη». Η αγαπημένη ηθοποιός «άνοιξε» την καρδιά της και μίλησε για την «Ηλέκτρα», τις δύσκολες συγκυρίες της ζωής της, την κακή δημοσιότητα και το τέλος των «Άγριων Μελισσών».

«Η “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη είναι η πιο σκοτεινή, ανατρεπτική και σκληρή εκδοχή του μύθου, είναι μία Ηλέκτρα άγρια. Είναι ένα έργο βέβηλο και ιερόσυλο, συμβαίνουν πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί σε τραγωδία, με ήρωες – αντιήρωες, οπού δεν υπάρχει κάθαρση. Οι ήρωες κουβαλάνε την κατάρα της γενιάς τους και θα συνεχίσουν να τιμωρούνται και να τυραννιούνται», είπε αρχικά για την παράσταση, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι.

«Δεν μου αρέσει αυτή η έκθεση»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημοσιότητα: «Όλο αυτό που έγινε στην πανδημία ήταν προστατευτικό άλλα και μετά την πανδημία ο κόσμος ήταν υπέροχος».

«Τα media είναι ένα πρόβλημα, είναι δύσκολο να βλέπεις να γράφεται ό,τι λες ή ό,τι δεν λες, να διαστρεβλώνεται και να χρησιμοποιείται για άλλους λογούς. Δεν μου αρέσει αυτή η έκθεση, είναι άγριο να κάθονται στις εκπομπές, στα πάνελ και να προσπαθούν σαν όρνια – αρπακτικά να ξεζουμίσουν το παραμικρό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όποτε έχω συνέντευξη πηγαίνω με επιφύλαξη για το τι θα με ρωτήσουν, να είμαι politically correct και να μη βρούνε να πουν», παραδέχτηκε.

Παράλληλα, εξομολογήθηκε την αγάπη της για την σκηνοθεσία και έκανε ειδική μνεία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

«Θέλω κάποια στιγμή να σκηνοθετήσω. Τελειώνει τώρα ένας κύκλος τριών χρονών. Θέλω να σκεφτώ με προσοχή το επόμενο βήμα και η σκηνοθεσία δεν αποκλείεται. Υπάρχουν έργα που έχω μέσα στο συρτάρι μου. Το θέμα είναι να πάρω την απόφαση και φυσικά να γίνει με τις συνθήκες που Θέλω εγώ», είπε.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί…»

Η ίδια έχει βιώσει περίεργες συμπτώσεις. Στην πρώτη της πρεμιέρα στο θέατρο έχασε τον πατέρα της.

«Είναι από αυτά που λες “όχι δεν συμβαίνουν”», ανέφερε και εξέφρασε τον προβληματισμό της:

«Η Δέσπω Διαμαντίδου είχε δώσει μία συνέντευξη, όπου έλεγε “ποιος κανόνας γράφει ότι οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν με πένθος ή όταν είναι άρρωστοι; Ποιος άνθρωπος πάει στη δουλεία όταν συμβαίνει κάτι τρομερό; Είναι νεκρή αντίληψή ότι οι ηθοποιοί είναι υπεράνθρωποι και παλιάτσοι του κόσμου”. Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν ο κόσμος έχει πληρώσει εισιτήριο πρέπει να δει τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού σου, όταν εσύ παίζεις και δεν είσαι καλά».

Στο πλαίσιο αυτό, η ηθοποιός σημείωσε ότι όταν έχασε τον πατέρα της έπαιξε στο θέατρο αλ΄΄α το έκανε γιατί ένιωσε την ανάγκη και όχι γιατί έπρεπε.

«Η ημέρα της πρεμιέρας μου ήταν η ημέρα της ταφής του πάτερα μου. Τον έχασα την ήμερα της γενικής πρόβας. Επίσης, βραβεύτηκα με την καρφίτσα Μελίνα Μερκούρη ακριβώς την ήμερα που έκλειναν πέντε χρονιά από το θάνατο του πάτερα μου», εξομολογήθηκε.

«Θα υπάρξει λύτρωση και κάθαρση»

Όσον αφορά τις «Άγριες Μέλισσες» και τον ρόλο της «Ελένης Σταμίρη» που ενσαρκώνει;

«Οι “Άγριες Μέλισσες” θα είναι πάντα ένας σταθμός στη ζωή μου και στη ζωή όλων μας. Ζήσαμε μοναδικά πράγματα, είναι μία εμπειρία ζωής», παραδέχτηκε και έδωσε spoiler για το τέλος της σειράς.

«Στο τέλος θα υπάρξει λύτρωση και κάθαρση. Θα υπάρξει σκηνή που η Λενιώ και ο Λάμπρος θα κρατήσουν το μωρό τους στην αγκαλιά τους», αποκάλυψε.

«Μία μεγάλη σύμπτωση της ζωής μου είναι ότι η ζωή της μητέρας μου έχει απίστευτα πολλά κοινά στοιχεία με τη ζωή της ηρωίδας μου, της Ελένης. Η μητέρα μου ορφάνεψε νωρίς, ήταν τρεις αδελφές, τις μεγάλωσε ο πατέρας τους με αρχές, πέρασαν δύσκολα και φτωχικά, τους πήραν την περιουσία τους», συμπλήρωσε για τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά εποχής και την σύμπτωση της ζωής της.

«Η μητέρα μου είναι καλά. Υπάρχει λατρεία και αγάπη. Είναι ένας δεσμός που δεν καταλύεται με τίποτε. Είναι ίσως από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες μου», κατέληξε η Μαρία Κίτσου.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου