Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Απόδραση στο αυτόνομο οικολογικό χωριό στον Αγιόκαμπο της βόρειας Εύβοιας (Βίντεο)

Η εκπομπή «Ελένη» επισκέφθηκε το αυτόνομο οικολογικό χωριό στον Αγιόκαμπο της βόρειας Εύβοιας με δική του επάρκεια σε ρεύμα, νερό και σπίτια χτισμένα με φυσικά υλικά. η κοινότητα είναι επισκέψιμη στα πλαίσια δράσεων και σεμιναρίων

Σε έναν υπέροχο χώρο μέσα στους ελαιώνες στον Αγιόκαμπο της βόρειας Ευβοίας (μόλις 7-8 χλμ από την Αιδηψό), άλλα και σε 12 στρέμματα μέσα στο δάσος στις πλάγιες του όρους Τελέθριον, βρίσκεται το οικολογικό χωρίο «free and real».

Εμπνευστής και μόνιμος κάτοικος φυσικά είναι ο Απόστολος Σιάνος, ο οποίος πριν από 12 χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή στη μεγαλούπολη της Αθήνας και να δημιουργήσει μαζί με 3 ακόμη άτομα το «σχολείο της φύσης» όπως αποκαλεί την οικολογική κοινότητα.

Στο «στρουμφοχωριό» της βόρειας Εύβοιας θα δει κάνεις παραμυθένια σπίτια τα οποία έχουν χτίσει τα μέλη της κοινότητας με φυσικά υλικά όπως λάσπη, άχυρο και ξύλο.

Θα θαυμάσει την αυτάρκεια του οικολογικού χωρίου καθώς είναι ενεργειακά ανεξάρτητο, μέσω των φωτοβολταϊκών που έχουν εγκατασταθεί και έχει δικά του πηγάδια για νερό. Θα γνωρίσει τη ζωή μέσα στη φύση και θα γευτεί γνήσια φρούτα και λαχανικά από τον λαχανόκηπο και τον δασόκηπο της κοινότητας.

Τα σεμινάρια που διοργανώνονται με διάφορες θεματικές προσκαλούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να ζήσουν διαφορετικά.

Αν βρεθείτε κοντά να το επισκεφθείτε, και αν είστε μακριά άλλα κάτι μέσα σας φτερουγίζει σε έναν άλλο τρόπο ζωής, αξίζει τον κόπο να έρθετε.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου