Ο Ιβάν πουλάει (οριστικά) το Open – Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τους Μπάκο-Καϋμενάκη

Σαββίδης

Οι άνθρωποι του Ιβάν έδειχναν διάθεση να αποεπενδύσουν από τα media

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της πιάτσας, οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα στους εν Ελλάδι εκπροσώπους του Ιβάν Σαββίδη και τους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη σε σχέση με την εξαγορά από τους δύο τελευταίους του τηλεοπτικού σταθμού Open, που, ως γνωστόν, ανήκει στον πρώτο.

Οι δύο εφοπλιστές, που την προηγούμενη Παρασκευή πούλησαν στη Motor Oil τη συμμετοχή τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, διαθέτοντας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και αυξημένη ρευστότητα, δείχνουν αποφασισμένοι να εισέλθουν επενδυτικά στον θαυμαστό χώρο της τηλεόρασης. Στο πλαίσιο αυτό, προσέγγισαν τους ανθρώπους του Ιβάν, οι οποίοι έδειχναν διάθεση να αποεπενδύσουν από τα media.

Στην πρώτη φάση, το deal κόλλησε στις αυξημένες απαιτήσεις που προέβαλε η πλευρά του ομογενούς επιχειρηματία, αλλά και στα πίσω-μπρος που έγιναν. Εσχάτως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, με τους Μπάκο και Καϋμενάκη να έχουν καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση για την εξαγορά του καναλιού. Ειδικότερα και με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην αγορά, οι δύο εφοπλιστές προσφέρουν απευθείας στον κ. Σαββίδη το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, καλύπτουν σημαντικό μέρος ζημιών και υποχρεώσεων προς τρίτους με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και, φυσικά, αναλαμβάνουν να καταβάλουν το προβλεπόμενο από τον νόμο ποσό προς το ελληνικό Δημόσιο για την απόκτηση της άδειας.

Όσοι παρακολουθούν τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει deal, αφού από την όλη διαδικασία έχουν διαπιστώσει την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει το Open, αλλά και τα υπόλοιπα Μέσα που διαθέτει. Πάντως, εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, σε προχωρημένο επίπεδο φαίνεται πως βρίσκονται οι επαφές των Μπάκου – Καϋμενάκη και με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος εσχάτως προσδιόρισε και το ύψος των απαιτήσεων που έχει για την πώληση του καναλιού του. Όπως έγραψε το καλό οικονομικό site powergame.gr, ο επιχειρηματίας (που εμφανίζεται γενικώς άνετος το τελευταίο χρονικό διάστημα) ζητά 9 εκατ. ευρώ από τους εφοπλιστές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 14 Μαΐου 2022