Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Eurovision: Οι 10 ελληνικές συμμετοχές που έγραψαν ιστορία (Βίντεο)

Από τα 1974 η Ελλάδα μετράει 41 συμμετοχές στο θεσμό της Eurovision, μία νίκη και πολλές αξέχαστες στιγμές.

Μία από τις εμβληματικές ερμηνείες στην ιστορία των ελληνικών συμμετοχών στην Eurovision είναι εκείνη της Μαρινέλλας με το τραγούδι «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου». Η τραγουδίστρια μόλις είδε το θρυλικό συγκρότημα ΑΒΒΑ να τραγουδούν αναρωτήθηκε: «Τι κάνουμε εμείς εδώ;».

Η Ελλάδα κατάφερε για πρώτη φορά να μπει στην πεντάδα με το «Μάθημα Σολφέζ» το 1977.

Ένα τραγούδι που άντεξε στον χρόνο ήταν η «Άνοιξη» της Σοφίας Βόσσου. Αν και ήταν φαβορί, ένα σφάλμα του σαξοφωνίστα επηρέασε την απόδοση του τραγουδιού.

Το 2001 η Eurovision θα γνωρίσει την Έλενα Παπαρίζου, η οποία μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Die for you» και οι Antique θα κατακτήσουν την τρίτη θέση.

Αναμφίβολα η πιο ανατρεπτική συμμετοχή της Ελλάδας ήταν με το «S.A.G.A.P.O.» του Μιχάλη Ρακιντζή, ένα τραγούδι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας.

Το 2004 ο Σάκης Ρουβάς με το «Shake it» ανακηρύσσεεται ως το απόλυτο sex symbol της Eurovision. Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, η Έλενα Παπαρίζου με το «My Number One» θα χαρίσει στην Ελλάδα την πρώτη της νίκη.

Μετά από πολλά χρόνια ο Γιώργος Αλκαίος με το «Ώπα» πήρε το ρίσκο και εμφανίστηκε στην Eurovision με ελληνικό στίχο, ενώ ο Λούκας Γιώρκας με το «Watch my dance» μάγεψε το κοινό με το ζεϊμπέκικό του. Δύο χρόνια αργότερα, το 2013, οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα φέρνουν στην Eurovision το ρεμπέτικο στοιχείο με το «Alcohol is free».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00