Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

«Βόμβα» στη Eurovision 2022: Η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών (Βίντεο)

Ο λόγος που δεν εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι ορισμένων χωρών να δώσουν τη βαθμολογία τους δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει σύνδεση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος

«Βόμβα» έπεσε στη Eurovision, καθώς η EBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών από έξι χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision, η εκπρόσωπος Μολδαβίας δεν εμφανίστηκε ποτέ να πει τη βαθμολογία της και την ανακοίνωσε ο πρόεδρος της EBU, όπως και οι εκπρόσωποι άλλων χωρών.

Και όπως αποκαλύπτεται σήμερα, υπήρχε λόγος κι αυτός δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει σύνδεση εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

«Κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στη δεύτερη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού, εντοπίστηκαν παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι χωρών.

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της, για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EBU.

Οι χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις πως μπορεί να χειραγώγησαν την ψηφοφορία είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.

Οι τρεις από τις 6 χώρες, στις οποίες η EBU άλλαξε τη βαθμολογία, αρνήθηκαν να εμφανιστούν στον τελικό της Eurovision, για να κάνουν τις ανακοινώσεις, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» στο Mega.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00