Σε ανοδική πορεία οι εκπομπές του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ

Κουβαρά

Τη γενικευμένη αίσθηση που θέλει τις ενημερωτικές εκπομπές να μην κάνουν ποσοστά τηλεθέασης φαίνεται να διαψεύδουν οι εκπομπές «στο Κέντρο» και «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά.

Η χθεσινή εκπομπή της Πέμπτης 12 Μαΐου, που είχε ως κεντρικό της θεματολόγιο τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της εκλογής του προέδρου και των μελών της Κ.Ε την Κυριακή, αλλά και δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις για την Ουκρανία, έφτασε το 7% (6,6%), ενώ την είδαν για ένα λεπτό περισσότεροι από 385.000 τηλεθεατές.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η εκπομπή ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, και ολοκληρώθηκε στις 01:45 τα ξημερώματα, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι τηλεθεατές επιβραβεύουν την επιλογή της Δημόσιας Τηλεόρασης να εντάξει στο πρόγραμμά της τις συγκεκριμένες εκπομπές ενισχύοντας περαιτέρω τον τομέα της ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι πριν από το «Ανάλυσέ το» προηγήθηκε η μετάδοση του Β΄ Ημιτελικού της Eurovision που σημείωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη τηλεθέαση η οποία έφτασε το 16%. Ωστόσο, όπως προκύπτει αν και φαινομενικά τα δύο τηλεοπτικά κοινά δεν έχουν καμία σχέση, αρκετοί ήταν τελικά εκείνοι που παρέμειναν συντονισμένοι με την ΕΡΤ1 για να παρακολουθήσουν και τον Γιώργο Κουβαρά.

Αξιοσημείωτη ήταν και η τηλεθέαση της εκπομπής «Στο Κέντρο» της περασμένης Τρίτης 10 Μαΐου όπου ο Γιώργος Κουβαράς φιλοξένησε στην πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παρά το προχωρημένο της ώρας (η εκπομπή ξεκίνησε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα) τη συνέντευξη παρακολούθησαν για ένα λεπτό περισσότεροι από 517.000 τηλεθεατές.