Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

BBC: Αφιερώνει ειδική εκπομπή για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Ακρόπολη

Η εκπομπή του BBC θα παρουσιάσει όλες τις αλλαγές και τις βελτιώσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα
Την Τετάρτη θα προβληθεί η εκπομπή του BBC, The Travel Show με τίτλο «Ακρόπολη τώρα». Ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του βρετανικού δικτύου, ο Ade Adepitan, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο, πήγε στην Ακρόπολη και παρουσιάζει την νέα κατάσταση.

Η εκπομπή του BBC θα παρουσιάσει όλες τις αλλαγές και τις βελτιώσεις, που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν οξείες αντίδράσεις περί αλλοίωσης του αρχαιολογικού χώρου.

Σημειώνεται πως εδώ και περίπου έναν χρόνο, στην Ακρόπολη έχει γίνει εγκατάσταση του ανελκυστήρα πλαγιάς, ο οποίος αποτελεί διεθνές πρότυπο στο είδος του, διαμόρφωση των διαδρομών για άτομα με δυσκολία στην κίνηση και πολλές ακόμα βελτιώσεις για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ με αμαξίδια και εν γένει εμποδιζόμενα άτομα. Τα έργα αυτά και το κατά πόσο βελτιώθηκε για τα ΑμεΑ η πρόσβαση στην Ακρόπολη θα μεταδοθούν από το BBC.

«Ο Ade Adepitan είναι στην Αθήνα. Επισκέπτεται την Ακρόπολη, το πιο διάσημο μνημείο της Ελλάδας, και βιώνει την εμπειρία των βελτιώσεων στην προσβασιμότητα στο σημείο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην περιγραφή της εκπομπής.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00