Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

«bwin έγινε;»: Το Social Game της bwin που ξεχώρισε!

Ένα quiz που κατάφερε να γίνει viral στο Facebook, με πάνω από 50.000 sessions, μόλις σε τρεις εβδομάδες!

 

Το «bwin έγινε;» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 25 Ιανουαρίου 2021, συνδυάζοντας ιδανικά τη γνώση με τη διασκέδαση και προσφέροντας μεγάλα δώρα. Ο παίκτης κλήθηκε να επισκεφτεί το custom microsite https://bwin-egine.gr/ και να απαντήσει σε είκοσι ερωτήσεις, εμπνευσμένες από το concept του time travelling και με μια χιουμοριστική ματιά στην ιστορία του αθλητισμού και των τυχερών παιγνίων.

Έξι συνολικά Playstation 5 και δέκα iPhone 12 κληρώθηκαν ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες παίκτες του «bwin έγινε;». Έξτρα διάσταση στο gameplay του κουίζ έδωσε το γεγονός ότι οι ερωτήσεις δεν ήταν ποτέ οι ίδιες, γεγονός που κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο. Για κάθε ερώτηση υπήρχαν δύο πιθανές απαντήσεις: «Έγινε» και «Δεν έγινε ποτέ», με τον παίκτη να μαντεύει αν συνέβησαν γεγονότα, κάποια από τα οποία έμοιαζαν απολύτως αληθοφανή, ενώ κάποια άλλα ήταν χιουμοριστικά. Ανάλογα με το πόσες σωστές απαντήσεις είχε ο κάθε παίκτης, έβγαινε και το τελικό αποτέλεσμά του, το οποίο συνοδευόταν από μια πρόταση άμεσα συνδεδεμένη με το περιεχόμενο και τους πρωταγωνιστές του.

 

Το στοιχείο όμως που έκανε το παιχνίδι να ξεχωρίσει ήταν η social διάσταση. Η εικόνα προφίλ στο Facebook του παίκτη προσαρμοζόταν στο τελικό αποτέλεσμα και με ένα απλό κλικ μπορούσε να το κάνει share στο Facebook, γεγονός που έφερε πολύ σημαντικό engagement και ένα social χαρακτήρα που είχε σημαντική επίδραση στο brand awareness. Είναι χαρακτηριστικό το ότι περισσότεροι από 10.000 χρήστες μοιράστηκαν το αποτέλεσμά τους, ενισχύοντας το virality του παιχνιδιού.

 

Η ομάδα της bwin συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Cambo και αμφότερες οι πλευρές έμειναν πολύ ευχαριστημένες τόσο με τη διαδικασία δημιουργίας του quiz, όσο και με τα αποτελέσματα της ενέργειας συνολικά. Το «bwin έγινε;» πλαισιώθηκε με πρωτότυπο περιεχόμενο και προωθήθηκε μέσω συνεργαζόμενων online media, affiliate sites, social media, καθώς και μέσα από τα προφίλ των ambassadors της bwin. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει ως ενέργεια μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

πηγή:advertising.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00