Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

Χρυσό μετάλλιο βιώσιμης ανάπτυξης για το Αμερικανικό Κολλέγιο

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος βραβεύτηκε με το STARS Gold Rating από το Association for the Advancement of Sustainability in Higher Education (AASHE), για τις πρακτικές που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια και τις επιδόσεις του στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Tο STARS (Sustainability Tracking, Assessment, and Rating System) είναι το πρώτο σύστημα αξιολόγησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης για ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Η βαθμολόγηση γίνεται με μονάδες που συνδέουν το εύρος της βιώσιμης ανάπτυξης με δείκτες απόδοσης και κριτήρια, βασισμένα στις ακόλουθες κατηγορίες: Academics, Engagement, Operations, Planning & Administration και Innovation & Leadership.

 

Η επιβράβευση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας όλων των εργαζομένων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών βιωσιμότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πρακτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στις ΗΠΑ. Η εξαιρετική αυτή επιτυχία εντάσσεται και στον σχεδιασμό και το όραμα του Προέδρου του Κολλεγίου, David G. Horner για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα-ηγέτη σε θέματα υπεύθυνης ανάπτυξης, με στόχο μία οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη κοινωνία, με ορίζοντα το 2025.

 

Το Κολλέγιο συμμετείχε για πρώτη φορά στο STARS τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε και έλαβε το Bronze Rating. Το 2017, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έλαβε το STARS Silver Rating και με το Χρυσό μετάλλιο έγινε το μοναδικό ίδρυμα στην Ελλάδα και ένα από τα μόλις δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά που έχουν κερδίσει αυτή την επιβράβευση. Με τη διάκριση αυτή, το Κολλέγιο έχει προστεθεί στη λίστα με επιφανή πανεπιστήμια, όπως το Columbia University, το ΜΙΤ, το Princeton, το NYU, το Cornell University, κ.ά.

 

Το Κολλέγιο υιοθέτησε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά του προγράμματα, μείωσε το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, βελτίωσε την ενεργειακή απόδοση όλων των τομέων του και έλαβε πρωτοβουλίες σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Η ευαισθητοποίηση μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων σε θέματα βιωσιμότητας έχει στόχο τη δημιουργία ενεργών πολιτών, με γνώση, ευαισθησία και υπευθυνότητα για τον πλανήτη και τις ζωές μας.

 

Το Γραφείο Public Affairs, μέσω του Center of Excellence for Sustainability (CES) συντονίζει και κάνει τον απολογισμό όλων των πρωτοβουλιών σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βιώσιμες πρακτικές και δράσεις που οργανώνει το Κολλέγιο, μπορείτε να βρείτε εδώ

 

πηγή: advertising.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00