Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

ΕΔΑΕ για Μελάνωμα: Ελέγχουμε αυτά που έχουν πραγματική σημασία

Η τάση μας να ελέγχουμε τα πάντα γύρω μας σε συνδυασμό με το περιβάλλον των καλοκαιρινών διακοπών αξιοποιούνται με ιδιαίτερα εύστοχο και άμεσο τρόπο για να μεταδώσουν το μήνυμα της φετινής καμπάνιας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ): ότι, για να χαρούμε πραγματικά το καλοκαίρι, δεν φτάνει να ελέγχουμε, αλλά πρέπει και να ελεγχόμαστε!

 

Γιατί έχει παρατηρηθεί ότι τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις καλοκαιρινές διακοπές αμελούμε συχνά το πιο σημαντικό: να ελέγχουμε με προσοχή το δέρμα μας για κάποια καινούργια ελιά ή άλλη αλλοίωση ή για κάποια ελιά που αλλάζει και μπορεί να κρύβει κάτι σοβαρό για την υγεία μας. Αμελούμε δηλαδή να κάνουμε την πιο απλή, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία για την προστασία μας από το μελάνωμα και τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος, που είναι η τακτική ανά μήνα αυτοεξέταση και η ανά έτος εξέταση από τον Δερματολόγο.

 

Το μελάνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στην λευκή φυλή και μια από τις πιο απειλητικές για τη ζωή. Συνήθως, στο άκουσμα της λέξης ‘καρκίνος’ το μυαλό μας παγώνει και δεν δίνει σημασία στη συνέχεια, που περιλαμβάνει και την πιο σημαντική πληροφορία – κι ας ακούγεται ‘κλισέ’: ότι ο καρκίνος του δέρματος -και όχι μόνο- είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί, αλλά και να διαγνωστεί έγκαιρα, γεγονός που προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Ειδικά το πρώιμο μελάνωμα είναι ιάσιμο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, ενώ οι νεότερες θεραπείες έχουν βελτιώσει την επιβίωση ακόμη και για την προχωρημένη και μεταστατική μορφή του.

 

Γενικά, ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος. Κάθε χρόνο, οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος είναι περισσότερες από τις περιπτώσεις καρκίνου μαστού, προστάτη, πνεύμονα και εντέρου μαζί! Κύρια αιτία είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η ελλιπής εφαρμογή μέτρων προστασία μας από αυτόν.

 

Όσο λοιπόν απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και τον ευλογημένο ήλιο της πατρίδας μας, που είναι ηλιόλουστη ακόμη και το χειμώνα, ας έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σ’ αυτά που έχουν πραγματική σημασία:

 

Προστατευόμαστε αποτελεσματικά από τον ήλιο

Κάνουμε αυτοεξέταση σε όλη την επιφάνεια του δέρματός μας, κάθε μήνα

Επισκεπτόμαστε τον Δερματολόγο μας μια φορά το χρόνο.

Παίζουμε με τον ήλιο αλλά δεν παίζουμε με το δέρμα μας. #SkinCheck

 

πηγή: advertising.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου