Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

Το Facebook εξαγόρασε το Giphy για $400 εκατ.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη δημοφιλή πλατφόρμα GIPHY, η οποία θα ενσωματωθεί στο Instagram. Το Instagram υποστηρίζει εδώ και χρόνια την αναζήτηση GIF μέσα από το GIPHY με το Facebook να δηλώνει πως θα ενσωματώσει την βιβλιοθήκη της πλατφόρμας και σε άλλες εφαρμογές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios, το κόστος εξαγοράς άγγιξε τα $400 εκατομμύρια δολάρια. Το Facebook έχει στόχο να διευκολύνει την αναζήτηση GIF και αυτοκόλλητων στα Instagram Stories αλλά και κατά την αποστολή μηνυμάτων. Η GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί τη δική της βιβλιοθήκη GIF και αυτοκόλλητων, ενώ το Facebook θα επενδύσει στην τεχνολογία, στην προσθήκη περιεχομένου αλλά και στη σύναψη νέων συμφωνιών με συνεργάτες.

Στο Facebook, η πρόσβαση στο GIPHY επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να δημοσιεύουν κινούμενες εικόνες GIF στα σχόλια. Τόσο τα GIF όσο και τα αυτοκόλλητα υποστηρίζονται στα Stories των Facebook και Instagram καθώς και στα μηνύματα όπως για παράδειγμα μέσα από το Messenger. Ομοίως, το WhatsApp, το οποίο ανήκει και αυτό στο Facebook, υποστηρίζει GIF με παρόμοιο τρόπο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου