Connect with us

Hi, what are you looking for?

Marketing

Facebook: Σκέψεις για διαφήμιση και στο WhatsApp

Το Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποσύρει το σχέδιό του να εισαγάγει διαφημίσεις στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp φέτος.

 

Mάλιστα, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης -του οποίου τα έσοδα εξαρτώνται απόλυτα από τη διαφήμιση- έχει «διαλύσει» την ομάδα που ορίστηκε ως υπεύθυνη για την ενσωμάτωση των διαφημίσεων στο WhatsApp, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal. Ωστόσο, το Facebook αναθεωρεί τώρα την προσέγγισή του για την παραγωγή εσόδων από την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία αγόρασε για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

 

Όπως και με τη χρέωση συνδρομής ενός δολαρίου σε ορισμένες περιοχές (μέχρι το 2016), το Facebook είχε προγραμματίσει να κερδίσει από τη δημοτικότητα της WhatsApp μέσω της διαφήμισης. Αντ’ αυτού, το Facebook θα επικεντρωθεί τώρα στα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες και να οργανώνουν αυτές τις επαφές, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή.

 

Το WhatsApp, το οποίο εκτιμάται ότι έχει 1,6 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, έχει κάνει τις πολιτικές απορρήτου σημαντικό μέρος του εμπορικού σήματός του και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση στις ανταλλαγές μηνυμάτων. Ωστόσο, αυτό το ιδιωτικό περιβάλλον δυσχεραίνει τη δημιουργία εσόδων. Οι χρήστες χρησιμοποιούν καιρό την πλατφόρμα χωρίς τη διείσδυση μορφών διαφήμισης, ενώ οι διαφημιζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα χρηστών που θα επέτρεπαν τη στόχευση διαφημίσεων.

 

πηγή: advertising.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

MediaNews

Από σήμερα και καθημερινά στις 16.00