Connect with us

Hi, what are you looking for?

Εφημερίδες

«Καθημερινή» – Παπαχελάς: «Κανένα τρένο δεν θα είναι ασφαλές, αν η χώρα δεν αποκτήσει ηγεσία σε όλα τα επίπεδα»

«Στη σύγχρονη Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι πολλοί όσοι φορούσαν βελάδα, ομιλούσαν την αγγλικήν και τη γαλλικήν αλλά κυβερνούσαν σαν να φορούσαν φουστανέλα».

Ενδιαφέρον είχε το άρθρο του διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά στο φύλλο της εφημερίδας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με τίτλο «Φουστενέλες και βελάδες».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχελά «στη σύγχρονη Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι είναι πολλοί όσοι φορούσαν βελάδα, ομιλούσαν την αγγλικήν και τη γαλλικήν αλλά κυβερνούσαν σαν να φορούσαν φουστανέλα. Και –επίσης– σαν να διατηρούσαν τα ήθη της τουρκοκρατίας. Δεν έχει καμία σημασία ποιο σχολείο τέλειωσαν ή από ποια ελίτ προέκυψαν. Το αντίθετο. Ξέχασαν όσα ενδεχομένως έμαθαν στα καλά σχολεία της ημεδαπής και της αλλοδαπής, και με τη δικαιολογία ότι «αυτός είναι ο λαός», ακολούθησαν τον βολικό κανόνα του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή».

Σύμφωνα με τον διευθυντής της «Καθημερινής», «κορυφαίο τέτοιο παράδειγμα, αλλά όχι μοναδικό, ο Ανδρέας. O σημερινός πρωθυπουργός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έχει φιλοδοξία για τη χώρα».

Ο ίδιος εξηγεί ότι «καμία μεταρρύθμιση δεν θα πετύχει, κανένα τρένο δεν θα είναι ασφαλές, αν η χώρα δεν αποκτήσει ηγεσία σε όλα τα επίπεδα και ραχοκοκαλιά από τους ανθρώπους και τη γενιά που παίρνει το τρένο για να πάει να σπουδάσει».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου