Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

6 tips για τις τέλειες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες

Φώτα, λαμπάκια, δέντρα! Οι πόλεις έχουν βάλει τα γιορτινά τους και σε «προσκαλούν» να απαθανατίσεις αυτές τις στιγμές είτε με τους φίλους σου, είτε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ακόμα και αν έχεις ήδη τραβήξει τις πρώτες σου φωτογραφίες είναι σίγουρο ότι θέλεις ακόμη περισσότερες γιατί όπως και να το κάνουμε τέτοιες μέρες, θέλεις να απαθανατίσεις τις πιο γλυκές και τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, που μετά από χρόνια θα σου θυμίζουν μοναδικές στιγμές που έζησες αλλά και τις καλύτερες που ακολούθησαν.

Μια καλή εικόνα μπορεί να βοηθήσει ώστε αυτές οι στιγμές να διαρκέσουν για πάντα.

Για να βγάλεις την τέλεια χριστουγεννιάτικη φαντασία δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός. Φαντασία, όμορφο ντεκόρ και λίγα φίλτρα είναι αρκετά για να «αιχμαλωτίσεις» τη στιγμή.

Λαμπερά χαμόγελα, καλή διάθεση και μια φωτογραφική μηχανή είναι τα συστατικά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εορταστικά πορτραίτα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Εκμεταλλευτείτε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Για να βγάλεις σωστά τις φωτογραφίες με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία spot και να ανοίξεις το φακό σου στο μέγιστο.

Ιδανικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τρίποδο όσο πιο συχνά γίνεται για να αποκτήσεις σταθερότητα στις φωτογραφίες σου.

Μόνο προσοχή μη το παρακάνεις με τα έντονα φώτα και λαμπιόνια που θα αλλοιώσουν την εικόνα σου.

Ναι στα εφέ

Τις μέρες των γιορτών είσαι  εσύ ο πρωταγωνιστής των φωτογραφιών. Γι’ αυτό, μπορείς να τραβήξεις λήψεις στις οποίες πρωταγωνιστούν το πρόσωπο και η ανθρώπινη φιγούρα και να απομακρυνθείς από την παρουσία των φώτων με ένα εφέ που κάνει τα φώτα να φαίνονται θολά.

Ηδη αυτό θα το έχεις κάνει με το αγαπημένο σου smartphone, περπατώντας στους στολισμένους δρόμους, ωστόσο αξιοποίησε το momentum της εποχής και οι λήψεις θα είναι επαγγελματικές. Αν μάλιστα έχεις σχεδιάσει να αποδράσεις σε μέρη όπου έχουν ντυθεί στα λευκά εκμεταλλεύσου το φυσικό φόντο για απίστευτες λήψεις,

Νυχτερινές λήψεις με φλας

Οι νυχτερινές φωτογραφίες είναι πολύ ιδιαίτερες γιατί το χιόνι αυξάνει τα επίπεδα φωτός, κάτι που είναι εξαιρετικό. Η φωτεινότητα των διακοσμητικών φώτων σε αντίθεση με τη μαυρίλα του νυχτερινού ουρανού θα δώσει επίσης φωτογραφίες επαγγελματικής εμφάνισης.

Σε σχέση με τα προηγούμενα σημεία, η ταχύτητα κλείστρου θα πρέπει να είναι μικρότερη από το συνηθισμένο όταν δεν χρησιμοποιείται φλας. Ένα φλας μπορεί να φωτίσει πρόσωπα σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα όπου το φως δεν είναι αρκετό.

Ωστόσο, αν τραβήξεις φωτογραφίες ανθρώπων δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα σίγουρα θα φωτίσουν την εικόνα. Το καλό με τη φωτογραφία που λαμβάνεται με ψηφιακά μέσα είναι ότι μπορείς να δεις το αποτέλεσμα επί τόπου και να δώσεις  στον εαυτό σου μια δεύτερη και μια τρίτη ευκαιρία.

Απενεργοποιήστε το λευκό

Οι επαγγελματικές κάμερες και οι κάμερες κινητών τηλεφώνων προσφέρουν τη δυνατότητα νυχτερινής λειτουργίας. Αφού την επιλέξεις, απενεργοποίησε το φλας για να αναδείξεις τη λάμψη της γιορτινής διακόσμησης.

Εάν το ενεργοποιήσεις, τα χριστουγεννιάτικα φώτα δεν θα φαίνονται και η εστίαση θα είναι στα αντικείμενα που βρίσκονται πιο κοντά στο φακό.

Αυτή η λειτουργία εξουδετερώνει τα χρώματα που είναι πολύ δυνατά και τους δίνει ένα ψηφιακό χρώμα. Στην περίπτωση των χριστουγεννιάτικων φωτογραφιών, τα φώτα μπορεί να γίνουν αρκετά θαμπά αν δεν απενεργοποιήσεις τη λειτουργία ισορροπίας λευκού σε ορισμένες κάμερες.

Για τους λάτρεις της περιπέτειας

Οι action cameras είναι η ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν τη δράση και τη περιπέτεια. Είναι μικρές κι ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος αποτυπώνοντας τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις.

Γίνετε επαγγελματίας

Για επαγγελματικές λήψεις με απίστευτες λεπτομέρειες αξίζει να επενδύσεις σε μία φωτογραφική μηχανή DSLR που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. Χάρη στη δυνατότητα εναλλαγής φακών και την ευελιξία των χειροκίνητων ρυθμίσεων, μπορείς να καταγράψεις ιστορίες με όμορφο φλουτάρισμα φόντου, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Εκπληκτική ποιότητα φωτογραφιών, επίσης, θα απολαύσεις με τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές με αυτόματη εστίαση σε πραγματικό χρόνο και ρυθμίσεις ποιότητας εικόνας

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου